https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zralok-v-australii-ukousl-nohu-britskemu-turistovi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Žralok v Austrálii ukousl nohu britskému turistovi

30.10.2019 00:24 | CANBERRA (ČTK)
Žralok v Austrálii ukousl nohu britskému turistovi a dalšímu způsobil na nohou rozsáhlé tržné rány. / Ilustrační foto
Žralok v Austrálii ukousl nohu britskému turistovi a dalšímu způsobil na nohou rozsáhlé tržné rány. / Ilustrační foto
Žralok v Austrálii ukousl nohu britskému turistovi a dalšímu způsobil na nohou rozsáhlé tržné rány. Neštěstí se stalo u Velkého bariérového útesu, kde se oba muži potápěli, uvedla agentura AP s odkazem na vyjádření místních úřadů.
 

Dvaadvacetiletý a osmadvacetiletý muž byli na potápěčské výpravě u ostrovů Whitsunday u východního pobřeží Austrálie, které jsou oblíbenou turistickou destinací. Záchranářům sdělili, že je žralok napadl, když spolu v žertu zápasili a zmítali se tedy ve vodě.

Po útoku je blízká loď převezla do 11 kilometrů vzdáleného města na pobřeží. Odtud byli letecky dopraveni do blízké nemocnice ve vážném, ale stabilním stavu. O nohu přišel starší z turistů.

Nešťastných střetnutí člověka se žralokem přitom v této lokalitě přibývá a místní úřady si lámou hlavu, proč tomu tak je. Loni v listopadu po útoku žraloka ve stejné oblasti zemřel 33letý muž, jen měsíc předtím tam zase predátor napadl dva turisty.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

30.10.2019 17:07
Xavier Maniguet ve své knize Žraloci popisuje přesně to, co ti dva dělali- není divu, že přišel útok žraloka, ale je div, že ti, kdo lezou do moře v Austrálii, si nenastudují alespoň něco z chování těchto predátorů.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist