https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zralok-zabil-u-ostrova-reunion-surfare-zrejme-v-zakazane-oblasti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Žralok zabil u ostrova Réunion surfaře, zřejmě v zakázané oblasti

10.5.2019 00:40 (ČTK)
U pobřeží francouzského ostrova Réunion včera žralok zabil 33letého surfaře. Úřady ostrova, který je jedním z nejvzdálenějších regionů Evropské unie, už v roce 2013 vyhlásily kvůli množícím se útokům žraloků zakázané zóny. / Ilustrační foto
U pobřeží francouzského ostrova Réunion včera žralok zabil 33letého surfaře. Úřady ostrova, který je jedním z nejvzdálenějších regionů Evropské unie, už v roce 2013 vyhlásily kvůli množícím se útokům žraloků zakázané zóny. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
U pobřeží francouzského ostrova Réunion včera žralok zabil 33letého surfaře. Podle francouzských médií se muž nacházel v zakázané zóně. Útoky žraloků na sportovce a rybáře nejsou na Réunionu výjimečné. Od roku 2011 zabili už 11 lidí.
 

Surfař včera odpoledne zmizel z hladiny nedaleko městečka Saint-Leu na západním pobřeží Réunionu, který leží v Indickém oceánu. Později jeho tělo moře vyplavilo. Podle zdravotníků mu žralok utrhl nohu.

Od začátku roku jde na Réunionu už o druhý případ útoku žraloka. Na konci ledna zabil tento mořský dravec rybáře v ústí jedné z místních řek do moře. Celkem je včerejší napadení žralokem od roku 2011 už čtyřiadvacáté. V jedenácti případech lidé zraněním podlehli.

Úřady ostrova, který je jedním z nejvzdálenějších regionů Evropské unie, už v roce 2013 vyhlásily kvůli množícím se útokům žraloků zakázané zóny. Podle francouzských médií se včera napadený surfař nacházel v jedné z nich.

Nejvyšší varování před útokem žraloka bělavého vydaly úřady na Réunionu naposledy včera ráno, tedy několik hodin před surfařovou smrtí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist