https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/wolke-robert-l-co-einstein-vypravel-svemu-holici-vedecke-odpovedi-na-kazdodenni-otazky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Co Einstein vyprávěl svému holiči. Vědecké odpovědi na každodenní otázky

autor: Wolke, Robert L. | místo vydání: Praha | vydavatel: Motto | rok vydání: 2009 | počet stran: 264 | cena: 215 Kč
Co Einstein vyprávěl svému holiči
Zábavné vysvětlení běžných jevů z každodenního života. Proč je oceán modrý?Jak ovlivňují útoky žraloků bezpečnost leteckého provozu? Může kulka vystřelená do vzduchu při dopadu zabít? Proč vypadají mokré věci tmavší? Proč se plamínek svíčky zužuje? Proč je na horách zima, když teplý vzduch stoupá vzhůru? Proč hvězdy blikají? Proč jsou kostky ledu zakalené? Může hnojivo vybuchnout? Na tyto a ještě řadu dalších otázek, kterými si lámete hlavu nebo které vás možná ještě ani nenapadly, přináší ve své knize zábavné odpovědi profesor chemie na pittsburské univerzitě Robert L. Wolke, autor řady populárních knih i odborných vědeckých prací z fyziky i chemie.
autor: Wolke, Robert L.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist