https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-se-mohou-do-konce-dubna-hlasit-do-souteze-do-prace-na-kole
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé se mohou do konce dubna hlásit do soutěže Do práce na kole

2.3.2018 06:00 | PRAHA (ČTK)
Účastníci po zaplacení poplatku dostanou tričko, v kterém mají možnost získat různé benefity. Mezi nimi například výhodný vstup do bazénu nebo zdarma kávu ve vybraných kavárnách. Rekordmanem loňského ročníku je Jan Kavalír z ČSOB, který loni v rámci soutěže ujel 3500 kilometrů. / Ilustrační foto
Účastníci po zaplacení poplatku dostanou tričko, v kterém mají možnost získat různé benefity. Mezi nimi například výhodný vstup do bazénu nebo zdarma kávu ve vybraných kavárnách. Rekordmanem loňského ročníku je Jan Kavalír z ČSOB, který loni v rámci soutěže ujel 3500 kilometrů. / Ilustrační foto
Foto | Hugo Charvát / Ekolist.cz
Zájemci o jízdu na kole se mohou od včerejška až do konce dubna hlásit do osmého ročníku soutěže Do práce na kole, která se uskuteční v květnu. Hlásit se mohou dvou až pětičlenné týmy a nově do ní budou kromě firem zapojeny rovněž vysoké školy. Cílem je přilákat lidi k městské cyklistice. Novinářům to včera řekli zástupci sdružení Automat, které jízdu pořádá. Akce se uskuteční v 30 městech po celém Česku. Startovné je do konce března 290 korun, poté se zvýší na 390 korun. Loni se zúčastnilo asi 13.000 lidí.
 

"Soutěž spočívá v tom, že zaměstnanci a nyní nově i studenti mohou pravidelně dojíždět do práce a zapisovat si jízdy a na začátku června vybereme vítěze jednotlivých kategorií. Soutěž je zaměřena hlavně na pravidelnost, ale pro sportovce, kteří sbírají kilometry, máme i výkonnostní kategorie," řekla manažerka soutěže Lenka Myšáková.

V rámci akce chtějí pořadatelé dělat workshopy či přednášky o tzv. udržitelné dopravě. "Když už jsme připravovali to téma vzdělávání, tak jsme se rozhodli, že vyhovíme požadavkům, které se opakují, a připravíme soutěž i pro studenty. Takže letos otevíráme soutěž Do školy na kole," řekla Myšáková. Sdružení je již domluveno s několika univerzitami, mezi nimi například Česká zemědělská univerzita v Praze-Suchdole. Studenti budou mít zvýhodněné startovné.

Účastníci po zaplacení poplatku dostanou tričko, v kterém mají možnost získat různé benefity. Mezi nimi například výhodný vstup do bazénu nebo zdarma kávu ve vybraných kavárnách.

Rekordmanem loňského ročníku je Jan Kavalír z ČSOB, který loni v rámci soutěže ujel 3500 kilometrů. "Vyrážel jsem někdy v půl třetí ve tři ráno, takže jsem jezdil na Sadskou, Nymburk a vracel se do práce. Když strávíte sedm hodin na kole, tak se to dá ujet," řekl.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist