https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/tesla-musi-prerusit-kaceni-lesa-na-pozemku-pro-evropskou-tovarnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tesla musí přerušit kácení lesa na pozemku pro evropskou továrnu

18.2.2020 00:14 | BERLÍN (ČTK)
Německý soud pozastavil přípravu pozemku pro výstavbu první továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla v Evropě. / Ilustrační foto
Německý soud pozastavil přípravu pozemku pro výstavbu první továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla v Evropě. / Ilustrační foto
Německý soud pozastavil přípravu pozemku pro výstavbu první továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla v Evropě. Nařídil firmě, aby na pozemku ležícím nedaleko Berlína přestala s kácením lesa, dokud neposoudí stížnost skupiny místních ochránců přírody.
 

Soud upozornil, že Tesla by bez vydání tohoto nařízení dokončila vykácení stromů na pozemku během pouhých tří dnů, tedy ještě před rozhodnutím o stížnosti ekologických aktivistů. Podle soudu by se nemělo předpokládat, že tato stížnost nemá šanci na úspěch.

Spoluzakladatel a šéf Tesly Elon Musk o záměru vybudovat první evropskou továrnu nedaleko Berlína informoval v listopadu loňského roku. Závod označovaný jako Gigafactory 4 bude stát u obce Grünheide a se začátkem výroby se počítá v roce 2021. Projekt továrny ale ještě nezískal stavební povolení, takže Tesla pozemek připravuje na vlastní riziko, upozornila agentura Reuters.

Tesla nedávno zahájila zkušební výrobu v závodě Gigafactory 3 v Šanghaji, který je její první továrnou mimo Spojené státy. Investice do čínského závodu činila dvě miliardy dolarů (zhruba 50 miliard Kč).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

18.2.2020 19:47
U Grünheide, měli tam takový malý zelený lesík.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist