https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/zpravy-zd/brisk-tabor-ziskal-certifikat-iso-14001
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brisk Tábor získal certifikát ISO 14001

14.12.2000 18:55 | TÁBOR (ČIA)
Z celkového objemu investic akciové společnosti Brisk Tábor, který loni činil zhruba 49 milionů Kč, byla valná část určena na pořízení nové galvanické linky. Ta čtyřnásobně zvyšuje povrchovou odolnost zapalovacích svíček proti korozi a přispívá ke zlepšení životního prostředí. Výsledkem ekologizace výroby Brisku je audit systému řízení jakosti podle ekologické normy ISO 14001, který společnost dokončila v říjnu.
 

Výrobní ředitel Brisku Jaroslav Mareš uvedl, že firma tak dokončila v pořadí už několikátou certifikaci. "V praxi to znamená, že z hlediska ekologie je sledováno a odpovídá normě vše od vývoje a výroby až po servis a likvidaci výrobků," dodal J. Mareš. Táborská společnost, která vyrábí zapalovací svíčky, diagnostické přístroje a technickou keramiku, vyváží do 60 zemí světa a na jejích tržbách, které loni činily asi 362 miliony Kč, se export podílel 67 procenty.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist