Ing. Soňa Hykyšová "> Aby se na nás Hněvín nehněval - Ekolist.cz

Arnika Most: Aby se na nás Hněvín nehněval

22. dubna 2002 | Arnika Most
Autor: Ing. Soňa Hykyšová
Úklidovou akci v okolí mostecké dominanty, hradu Hněvína, zahájí ekologické sdružení ARNIKA Most první ze série podobných aktivit na Mostecku. Akce se koná při příležitosti oslav Dne Země 26.4. V tento den bude mít veřejnost zároveň možnost seznámit se u infostánku s činností ARNIKY a v souvislosti s úklidovou akci i s problematikou odpadu.

"Příroda si zaslouží naši péči a vnímavou pozornost." říká Ing. Soňa Hykyšová, vedoucí mostecké pobočky ARNIKY. "Den Země je příležitosti, kdy si tuto skutečnost uvědomuje mnohem více lidí. Rádi bychom se proto s takto smýšlejícími lidmi setkali, nabídli jim spolupráci a společně tak pomáhali přírodě nejenom, když má svátek."

S pohozenými odpadky se můžeme setkat skoro na každém kroku, černé skládky vznikají téměř na všech myslitelných místech. I vrch Hněvín je tímto projevem lidské nezodpovědnosti zasažen a proto se členové sdružení ARNIKA Most rozhodli začít právě zde. "Hněvín má diky nám lidem dvě tváře, jednu na první pohled hezkou, tu, kterou nastavuje turistům a druhou skrytou pod nánosy odpadků všeho druhu. Je zase jenom na nás lidech, abychom mu vrátili jeho přirozenou krásu." uvedla Soňa Hykyšová.

Sdružení ARNIKA Most chystá současně s úklidovou akcí také infostánek, kde se zájemci mohou seznámit s činností ARNIKY, s jejími hlavními kampaněmi, s problematikou odpadu obecně nebo např. s výsledky ochoty mosteckých podniků poskytovat informace o znečistění životního prostředí.