Jihomoravský kraj: Dotace občanskému sdružení Rezekvítek

16. června 2006 | Jihomoravský kraj
Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání 15. června 2006 schválilo poskytnutí dotace občanskému sdružení Rezekvítek, Brno, Kamenná 6, ve výši 113.700,- Kč na projekt Environmentální osvěta Rezekvítku pro přírodu JMK. V rámci tohoto projektu bude mimo jiné vydána publikace Malý ekologický slovníček (výklad cca 140 základních ekologických pojmů) – náklad 2000 ks, uspořádána přírodovědná soutěž Zelený list určená pro zájmové skupiny a Letní škola Rezekvítku (zahrnující mimo jiné výuku v přírodě).

Již dříve Rada Jihomoravského kraje 20. dubna 2006 schválila dotace v rámci dotačního programu „Poskytování dotací v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro rok 2006“. Účelem poskytování dotací je podpora neinvestičních činností nevládních neziskových organizací a podnikatelských subjektů uplatňujících environmentálně šetrné principy v ochraně životního prostředí.

Žádost o poskytnutí dotace podalo celkem 23 subjektů. Rada JMK podpořila 15 projektů uvedených v příloze této tiskové zprávy. U žadatele Rezekvítek přesáhla celková podpora poskytnutá Jihomoravským krajem (další podpora je poskytována odborem školství) 200.000,-Kč, proto o poskytnutí dotace tomuto subjektu rozhodlo Zastupitelstvo JMK.