Otevřená společnost o.p.s.: Hrou proti předsudkům: Otevřená společnost pořádá unikátní workshop

16. října 2019 | Otevřená společnost o.p.s.
Autor: Ester Lomová, tel: 721274559
Porozumění a diskuzi nad společenskými tématy, mezi něž patří uprchlictví, postavení menšin nebo život lidí se zrakovým znevýhodněním se tvůrci projektu snažili zpracovat netradičně prostřednictvím hry. „Osobní zážitek je pro pochopení společenských fenoménů zcela zásadní. Proto jsme u nás i v Maďarsku, v Bulharsku a na Kypru vytvořili detektivní zážitkové vzdělávací hry, aby si mladí lidé vyzkoušeli, jaké to je zažívat předsudky nebo žít se zrakovým znevýhodněním. Velmi nás překvapilo, nakolik se vzniklé situace přiblížily realitě,“ říká koordinátorka projektu v Praze Ester Lomová s tím, že se metody i zpracování her, stejně jako samotná témata, v jednotlivých státech lišily. Na blížícím se workshopu experti projektu uvedou metodologii detektivních her se společenským přesahem a zástupci zahraničních partnerských organizací představí jednotlivé aktivity. Účastníci budou mít navíc možnost diskutovat o následujících otázkách, které v obecné rovině souvisejí se zážitkovým vzděláváním: Je dobré od začátku otevřeně pracovat se společensko-hodnotovým aspektem hry, jak na to? Nebo je efektivnější nechat hráče maximálně ponořit do herního světa a vzdělávací stránku hry ponechat v implicitní rovině? Proč? A jak to efektivně udělat? Protiřečí si tyto dva postoje, nebo se doplňují? A jak podniknout smysluplnou a zábavnou reflexi? V předvečer akce, tedy 17. října, proběhne pro přihlášené zájemce detektivní zážitková hra „Romeo a Julie z Holešovic“. Workshop samotný se uskuteční 18. října 2019 od 9 do 14 hodin v Prostor39 na pražském Žižkově. Vstup je zdarma. Podrobnosti naleznete na Facebooku v události Workshop „Hrajeme si pro lepší svět“. Partneři: Erasmus+; Autonómia Alapítvány; Infinite Opportunities Association; Promitheas Research Institute Kontaktní osoba: Ester Lomová T. +420721274559 ester.lomova@osops.cz www.otevrenaspolecnost.cz https://www.facebook.com/events/470849976848019/?active_tab=about
Ester Lomová, tel: 721274559 tisknout poslat

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.