Atomstopp-oberoesterreich: Jaderná elektrárna Temelín – Spolkový kancléř Schüssel svou nečinností vyprovokoval uzavření silnice v Linci

19. září 2006 | Atomstopp-oberoesterreich
Dnes večer bude v Linci na Evropském náměstí (Europaplatz) v oblasti mezi zemským studiem ORF-Oberösterreich a designovým centrem/ směr Franckstraße na dvě hodiny zcela uzavřena silnice (od 18.00 do 20.00 hodin).

V této době bude spolkový kancléř na akci v designovém centru.

„Spolkový kancléř Schüssel slíbil v celostránkových inzerátech rakouské veřejnosti, že jaderná elektrárna Temelín bude ještě před uvedením do komerčního provozu dovybavena. Jaderná elektrárna Temelín je v komerčním provozu od října 2004, konečná zpráva k procesu z Melku však potvrzuje, že důležitá bezpečnostní opatření v této elektrárně dosud nebyla realizována. Nečinnost spolkové vlády vyvolává stálé prostesty. Podle posledního výzkumu veřejného mínění ze srpna 2006 si přeje 90% obyvatel Horního Rakouska zastavení provozu jaderné elektrárny Temelín. Pouze 5% obyvatel je toho názoru, že současná spolková vláda je v boji proti této elektrárně důvěryhodná,“ říkají zástupci sdružení Atomstopp_oberoesterreich k dnešnímu plánovanému uzavření silnice v Linci.

Vyzýváme spolkového kancléře Schüssela, aby od české strany požadoval okamžitou a úplnou realizaci Bruselské dohody,“ dodávají zástupci sdružení Atomstopp_oberoesterreich.

Další informace: Roland Egger, +43 664 421 56 13