Libor Škoda "> Kontaktní zateplení budov - Ekolist.cz

ANERI s.r.o.: Kontaktní zateplení budov

25. září 2019 | ANERI s.r.o.
Autor: Libor Škoda
Součástí kompletního zateplení budovy je určitě i zateplení obvodového zdiva. Nejčastějším způsobem zateplení vnějšího zdiva je takzvané kontaktní zateplení.

Vnější kontaktní zateplovací systém je mezinárodně označován zkratkou ETICS. Při tomto nejrozšířenějším způsobu zateplení je izolant nalepen přímo k podkladu a dále je ukotven pomocí speciálních hmoždinek. Na izolant se následně spolu s vyztužující síťkou nanáší stěrková omítka. Struktura a barva konečného povrchu omítky závisí pouze na investorovi. Tato technologie zateplení nepřináší v tomto směru téměř žádná omezení.
Při kontaktním zateplování se jako izolant nejčastěji používají: fasádní pěnový polystyren, desky či lamely z minerálních vláken, a také materiály na bázi polyuretanu nebo polyisokyanurátu.
Mezi hlavní přednosti kontaktního zateplení patří relativně nízká cena, absence tepelných mostů a možnost využití na relativně členité plochy. Na izolační materiál lze nalepit i drobnější tvarované prvky jako jsou různé římsy a podobně. Díky tomu si mohou budovy zachovat stejný vzhled jako před zateplením.
Před realizací zateplení domu je nutné zvážit všechny možnosti a určitě je na místě poradit se s odborníky. Mezi zkušené firmy zabývající se kontaktním zateplováním domů patří společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce. Odborní pracovníci s dlouholetými zkušenostmi ze společnosti Stav Agency poradí s výběrem materiálu, zpracují cenovou kalkulaci a v případě zájmu provedou celou realizaci zateplení budovy.