Tomáš Popp "> Plzeňské farmářské trhy pokračují až do 10. prosince 2011! - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-pokracuji-az-do-10-prosince-2011
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy pokračují až do 10. prosince 2011!

25. října 2011 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Již tuto sobotu (29. října 2011) se opět uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

Již tuto sobotu (29. října 2011) se opět uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

Plzeňské farmářské trhy pokračují…
Často se nás nakupující na Plzeňských farmářských trzích ptají, zda budou trhy i v listopadu. Dobrá zpráva je, že ano. Pokračovat totiž budeme až do 10. prosince. „Loňské Plzeňské farmářské trhy jsme zakončili 4. prosince. Sice byla třeskutá zima, ale přesto s námi bylo zhruba 35 prodejců a přišlo více než 1500 nakupujících. Ty letošní zakončíme 10. prosince. To znamená, že letos uspořádáme ještě čtyři trhy – 29. 10., 12. 11., 26. 11. a 10. 12. Sortiment se samozřejmě proměňuje s tím, jak běží zemědělský rok“, vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.
„Je dobře, že bude možné nakupovat na Plzeňských farmářských trzích vynikající potraviny až do prosince. Mlýnská strouha je krásná i na podzim a v zimě. Bude sice méně zeleniny, ale o to více bude chutných uzenin a mléčných výrobků,“ doplňuje starosta ÚMO 3 Jiří Strobach, který se zasadil o rozšíření trhů do Pallovy ulice.

Vynikajících potravin bude mnohem více
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již patnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna, pekařství Zídková. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné Rudy, Dvořáka z Bělé na Radbuzou a ANGUS FARM ze Soběsuk u Nepomuka. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, z Horského statku Abertamy a biofarmy Slunečná. Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a sady Vlkov nad Lesy. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…). Hlívu najdete u stánku pěstírny pana Tesaře z Písku. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.


Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist