Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy pokračují až do 10. prosince 2011!
Již tuto sobotu (29. října 2011) se opět uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Již tuto sobotu (29. října 2011) se opět uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Plzeňské farmářské trhy pokračují…
Často se nás nakupující na Plzeňských farmářských trzích ptají, zda budou trhy i v listopadu. Dobrá zpráva je, že ano. Pokračovat totiž budeme až do 10. prosince. „Loňské Plzeňské farmářské trhy jsme zakončili 4. prosince. Sice byla třeskutá zima, ale přesto s námi bylo zhruba 35 prodejců a přišlo více než 1500 nakupujících. Ty letošní zakončíme 10. prosince. To znamená, že letos uspořádáme ještě čtyři trhy – 29. 10., 12. 11., 26. 11. a 10. 12. Sortiment se samozřejmě proměňuje s tím, jak běží zemědělský rok“, vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.
„Je dobře, že bude možné nakupovat na Plzeňských farmářských trzích vynikající potraviny až do prosince. Mlýnská strouha je krásná i na podzim a v zimě. Bude sice méně zeleniny, ale o to více bude chutných uzenin a mléčných výrobků,“ doplňuje starosta ÚMO 3 Jiří Strobach, který se zasadil o rozšíření trhů do Pallovy ulice.
Vynikajících potravin bude mnohem více
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již patnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna, pekařství Zídková. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné Rudy, Dvořáka z Bělé na Radbuzou a ANGUS FARM ze Soběsuk u Nepomuka. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, z Horského statku Abertamy a biofarmy Slunečná. Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a sady Vlkov nad Lesy. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…). Hlívu najdete u stánku pěstírny pana Tesaře z Písku. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Již tuto sobotu (29. října 2011) se opět uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Plzeňské farmářské trhy pokračují…
Často se nás nakupující na Plzeňských farmářských trzích ptají, zda budou trhy i v listopadu. Dobrá zpráva je, že ano. Pokračovat totiž budeme až do 10. prosince. „Loňské Plzeňské farmářské trhy jsme zakončili 4. prosince. Sice byla třeskutá zima, ale přesto s námi bylo zhruba 35 prodejců a přišlo více než 1500 nakupujících. Ty letošní zakončíme 10. prosince. To znamená, že letos uspořádáme ještě čtyři trhy – 29. 10., 12. 11., 26. 11. a 10. 12. Sortiment se samozřejmě proměňuje s tím, jak běží zemědělský rok“, vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.
„Je dobře, že bude možné nakupovat na Plzeňských farmářských trzích vynikající potraviny až do prosince. Mlýnská strouha je krásná i na podzim a v zimě. Bude sice méně zeleniny, ale o to více bude chutných uzenin a mléčných výrobků,“ doplňuje starosta ÚMO 3 Jiří Strobach, který se zasadil o rozšíření trhů do Pallovy ulice.
Vynikajících potravin bude mnohem více
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již patnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna, pekařství Zídková. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné Rudy, Dvořáka z Bělé na Radbuzou a ANGUS FARM ze Soběsuk u Nepomuka. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, z Horského statku Abertamy a biofarmy Slunečná. Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a sady Vlkov nad Lesy. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…). Hlívu najdete u stánku pěstírny pana Tesaře z Písku. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk