Jan Bílý "> Výukové programy Terezy pro 7000 dětí - Ekolist.cz

Sdružení TEREZA: Výukové programy Terezy pro 7000 dětí

3. července 2006 | Sdružení TEREZA
Autor: Jan Bílý
Výukovými programy Sdružení TEREZA prošlo letos přes 7 000 dětí. Ve školním roce 2005/2006 Sdružení TEREZA připravilo 351 ekologických výukových programů pro více jak 7 000 dětí z mateřských, základních i středních škol. Žáci si v programech mohli najít po hmatu svůj strom, vyprojektovat ekodům, vyrobit staroslovanskou záušnici, třídit odpad do 11 popelnic, vyrobit ruční papír, prožít masopustní veselí, příst na kolovrátku ovčí vlnu.

Programy se líbily dětem i pedagogům, jak je vidět z následujících ohlasů:

„Program v TEREZCE se nám moc líbil. Děti zaujetím ani nedýchaly. Při společné práci program ubíhal velmi rychle. Paní lektorka nás provedla všemi adventními týdny jako v pohádce. Mnohokrát děkujeme za předvánoční atmosféru“.
(paní učitelka ze ZŠ Šimanovského, Praha)

„Program Lidé celého světa děti velice zaujal, podle prvních názorů měly pocit, že se na tuto exkurzi nevydaly zbytečně. A to je pro mě nejvyšším důkazem kvality. Děkuji slečnám lektorkám i celému kolektivu za přípravu“.
(paní učitelka ze ZŠ Pchery)

Na příští školní rok připravujeme pro školy z celé Prahy i blízkého okolí novou nabídku ekologických výukových programů, která bude distribuována na konci srpna 2006.

Výukové programy jsme mohli uskutečnit díky finanční podpoře: Ministerstva životního prostředí v rámci společného programu SSEV Pavučina a ČSOP „Národní síť středisek ekologické výchovy”; Magistrátu hlavního města Prahy; Pražské energetiky, a.s. a Informačního centra bezpečnosti potravin při ÚZPI v Praze. Děkujeme za všechny děti, které se k nám rády vrací.

Poznámky:
Sdružení TEREZA pomáhá dětem a mládeži vytvářet zdravé prostředí pro život a stát se zodpovědnými a aktivními členy občanské společnosti. Vytváříme a koordinujeme školní ekologické projekty, výukové programy pro děti, akce pro veřejnost, semináře pro učitele.

Další informace:
Více o výukových programech na www.terezanet.cz/programy
Kontaktní osoby:
Petra Šimonová, Justina Nováková