https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/95-cechu-se-snazi-setrit-energii-hlavnim-duvodem-jsou-finance-nikoli-ekologie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

95 % Čechů se snaží šetřit energií. Hlavním důvodem jsou finance, nikoli ekologie

5.3.2015 01:49 | PRAHA (Ekolist.cz)
Více než 70 % dotazovaných uvedlo, že nejběžnější cestou k úspoře energií je pro ně koupě úsporného spotřebiče nebo úsporných svítidel
Více než 70 % dotazovaných uvedlo, že nejběžnější cestou k úspoře energií je pro ně koupě úsporného spotřebiče nebo úsporných svítidel
Podle průzkumu společnosti E.ON se snaží snížit spotřebu energií 95 % českých domácností. V drtivé většině je k tomu motivuje finanční úspora, ochrana životního prostředí je až na druhém místě. Pokud Češi šetří, nejvíce tak činí formou nákupu úsporných spotřebičů a svítidel.
 

„Přibližně 95 % českých domácnosti energie šetří, přičemž 82 % uvádí jako hlavní důvod nižší účet za energie. Pro 18 % obyvatel je důležitá také ochrana životního prostředí,“ říká Vladimír Vácha, tiskový mluvčí společnosti E.ON.

Více než 70 % dotazovaných uvedlo, že nejběžnější cestou k úspoře energií je pro ně koupě úsporného spotřebiče nebo úsporných svítidel. „Velké procento Čechů vidí potenciál také v náročnějších stavebních úpravách – 59 % ve výměně oken a 58 % v zateplení domu,“ pokračuje Vácha.

Podle výzkumu je ale znalost produktů šetřících energie mezi lidmi stále malá. Téměř polovina odpovídajících nedokázala odpovědět na otázku, jaké způsoby snížení spotřeby energií znají.

Výzkumu společnosti E.ON u agentury Ipsos se zúčastnilo 1 510 respondentů ve věku 18-65 let.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

11.3.2015 19:02
to je přece jasné,že jde lidem především o finanční stránku.kolik takové výkumy stojí a kdo to platí ?
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist