https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-u-vystaviste-v-brne-protestuji-proti-veletrhu-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté u výstaviště v Brně protestují proti veletrhu zvířat

12.5.2019 00:45 | BRNO (ČTK)
Aktivisté protestují u brněnského výstaviště proti podmínkám ve velkochovech hospodářských zvířat a intenzivnímu zemědělství. Protestovat budou celou dobu veletrhu Animal Tech a Národní výstavy hospodářských zvířat a myslivosti. / Ilustrační foto
Aktivisté protestují u brněnského výstaviště proti podmínkám ve velkochovech hospodářských zvířat a intenzivnímu zemědělství. Protestovat budou celou dobu veletrhu Animal Tech a Národní výstavy hospodářských zvířat a myslivosti. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Aktivisté protestují u brněnského výstaviště proti podmínkám ve velkochovech hospodářských zvířat a intenzivnímu zemědělství. Protestovat budou celou dobu veletrhu Animal Tech a Národní výstavy hospodářských zvířat a myslivosti, které se na výstavišti konají ode dneška do středy. Řekla to Barbora Kosinová z hnutí Nesehnutí. Aktivisté též sbírají podpisy v kampani, která si klade za cíl ukončit v celé Evropské unii klecové chovy.
 

"Nejde jen o etickou otázku využívání hospodářských zvířat nebo jejich špatné životní podmínky v současných velkochovech v Česku, ale i o skutečnost, že živočišná produkce a intenzivní zemědělství výrazně přispívají ke klimatické změně, mají negativní dopady na životní prostředí a také na lidské zdraví," uvedli v tiskové zprávě zástupci pěti protestujících organizací.

Ve třech pavilonech veletrhů se koná Národní výstava hospodářských zvířat s veletrhem Animal Tech a Národní výstavou myslivosti. Pavilony P a F naplnilo přibližně 1000 kusů skotu, koní, ovcí, koz a prasat. Pavilon G1 obsadila výstava o myslivosti.

Kromě Nesehnutí se do antiveletrhu pod heslem "Zvíře není zboží" zapojily další čtyři organizace - Obraz-Obránci zvířat, Kolektiv pro zvířata, Anonymous for the Voiceless Brno a Extinction Rebbelion Brno.

Organizátoři vyzývají veřejnost, aby se připojila k celoevropské kampani za ukončení klecových chovů hospodářských zvířat. "Výstava hospodářských zvířat reprezentuje intenzivní zemědělství, které nebere ohled na potřeby zvířat a jejich životní podmínky. Týká se to zejména u nás nejrozšířenějších klecových velkochovů. Je nejvyšší čas změnit podmínky, v nichž jsou hospodářská zvířata nucena žít, a od klecových chovů definitivně upustit," uvedla Kosinová.

Anonymous for the Voiceless Brno navíc připravilo před vstupem do areálu veletrhů takzvanou Kostku pravdy, na níž mohou lidé v záběrech vidět, jak vypadá život hospodářských zvířat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

12.5.2019 14:33
Dá se to koupit, dá se to prodat, má to cenu která se řídí poměry na trhu, ale není to zboží :-) Tihle aktivisti dokážou vždycky pobavit.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist