https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bobr-uvizl-v-betonove-skruzi.na-svobodu-mu-pomohli-hasici-neobvyklym-zpusobem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bobr uvízl v betonové skruži. Na svobodu mu pomohli hasiči neobvyklým způsobem

9.8.2023 10:12 | PRAHA (Ekolist.cz)
Betonová past
Betonová past
Profesionální hasiči ze stanice ve Frýdku-Místku v úterý v podvečer zasahovali při záchraně bobra, který byl uvězněný v betonové jímce. Informuje o tom Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje.
 
Bobra v betonové skruži objevil náhodný kolemjdoucí už předchozího dne. Myslel si ale, že zvíře odpočívá. Nicméně následující den bylo zvíře stále na místě a bylo jasné, že není v jeho silách vysokou stěnu skruže překonat.

Nálezce bobra si netroufl zvíře zachránit svépomocí a zavolal na pomoc hasiče. Což je dobře, protože vystresované zvíře v bezvýchodné situaci by mu mohlo vážně ublížit.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že stěna skruže je na zvíře příliš vysoká a bobr je v pasti. Ani hasiči se však nechtěli dostat do přímého kontaktu se zvířecími zuby či mrštným ocasem a vymysleli neotřelý záchranný postup.

Do skruže napustili vodu z cisterny a ve chvíli, kdy se bobr pláváním na hladině přiblížil k okraji betonové skruže, mu lopatami pomohli ven.

Záchrana skončila úspěchem a bobr se okamžitě vydal do potoku Olešná, který je jedním z přítoků řeky Ostravice. Celá záchranná akce zabrala hasičům zhruba deset minut.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

9.8.2023 10:48
To se vůbec nedivím, že se jim k bobrovi nechtělo. Před lety byl publikován případ, že bobr jednomu všetečkovi, ne tedy u nás, překousl tepnu na noze a chlap vykrvácel.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.8.2023 16:06 Reaguje na pavel peregrin
Bobr je typická lítá saň a zabíjí na potkání, především neopatrné nosorožce.
Odpovědět
SV

Slavomil Vinkler

9.8.2023 11:12
Jak to, že skruž je bez deklu?
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

9.8.2023 11:32 Reaguje na Slavomil Vinkler
Bo.
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

9.8.2023 12:13
zabij bobra, zachráníš strom!
Odpovědět
LB

Lukas B.

9.8.2023 13:32
to nestačilo tam opřít prkno s natlučenými latěmi (takový jako žebřík) a nechat zvíře na pokoji?
Odpovědět
SV

Slavomil Vinkler

9.8.2023 18:02 Reaguje na Lukas B.
No asi jo, ale hasič má vodu, ne prkno do kurníku.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist