https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/britsti-aktiviste-strikali-na-budovu-ministerstva-falesnou-krev
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Britští aktivisté stříkali na budovu ministerstva falešnou krev Video

4.10.2019 00:15 (ČTK)
Klimatičtí aktivisté včera s pomocí starého hasičského vozu plánovali nastříkat na budovu britského ministerstva financí 1800 litrů falešné krve. Silný proud z hadice se jim ale nepodařilo ovládnout a barva se vylila kolem.
Klimatičtí aktivisté včera s pomocí starého hasičského vozu plánovali nastříkat na budovu britského ministerstva financí 1800 litrů falešné krve. Silný proud z hadice se jim ale nepodařilo ovládnout a barva se vylila kolem.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Klimatičtí aktivisté včera s pomocí starého hasičského vozu plánovali nastříkat na budovu britského ministerstva financí 1800 litrů falešné krve. Silný proud z hadice se jim ale nepodařilo ovládnout a barva se vylila kolem. Informuje o tom BBC. Aktivisté částečně zasáhli fasádu a především schody před ministerstvem, které se zbarvily do ruda. Policie dva z nich zatkla.
 

Po akci se čtveřice členů hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) postavila na hasičské auto a rozvinula transparent s nápisem "Přestaňte financovat klimatickou smrt". Tento slogan aktivisté také nasprejovali na budovu ministerstva.

Jeden z nich řekl agentuře Reuters, že "ministerstvo financí narušuje boj ostatních vládních úřadů proti klimatickým změnám, jelikož se stará jen o hospodářský růst". Falešná krev má podle něj symbolizovat lidi, kteří kvůli změnám klimatu ve světě umírají nebo zemřou v budoucnu, pokud svět nic nepodnikne.

Příslušníci hnutí Extinction Rebellion v dubnu po 11 dní svými protesty narušovali dopravu v Londýně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PV

Petr Vach

4.10.2019 09:14
-a někdo to musí umejt ,poopravit,schválit pracovní postupy -atd.
Prezident největší země dodává, že považuje za ubohé, jak mladou ekologickou aktivistku někdo ovládá, aby prosazoval své cíle.
A ta dívenka (momentálně postižená) bude zakládat vysoké učení s názvem "Kudy na to " -stručně "Kudy NATO "
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist