https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnensky-biojarmark-se-letos-presunul-na-web
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnský biojarmark se letos přesunul na web

2.10.2020 11:38 | BRNO (ČTK)
Akci pořádá Český svaz ochránců přírody v Brně ve spolupráci s Ekologickým institutem Veronica.
Akci pořádá Český svaz ochránců přírody v Brně ve spolupráci s Ekologickým institutem Veronica.
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | pxfuel
Tradiční brněnský biojarmark se letos kvůli koronavirovým opatřením přesunul na web. Koná se celý měsíc a kupující za prodejci nemusí jezdit do Brna.
 

Letos jde o devětadvacátý ročník akce, stánkový prodej byl v centru města na Zelném trhu naplánovaný na 3. října. Akce se ale kvůli pandemii neuskuteční, pořadatelé ji však přesunuli do on-line prostoru.

"Chtěli jsme i letos podpořit ekologické zemědělství a ekologické zemědělce, kteří se Biojarmarku pravidelně prodávají. Proto jsme vytvořili alespoň internetovou nabídku, kde si každý zájemce klikne na vybraného sedláka či zpracovatele a nakoupí si přes jeho e-obchod," uvedl za pořadatele Petr Ledvina..

Nabídku tvoří například biozelenina, biovíno, biosýry, biomaso a další bio produkty, a to po celý říjen. Ledvina uvedl, že mnozí sedláci umí dovést čerstvé bioprodukty nejen do Brna, často se dá domluvit i jiný způsob podpory a odběru. Výhodou on-line prostoru je podle něj také to, že zákazníci nemusí dojít osobně do centra Brna.

Akci pořádá Český svaz ochránců přírody v Brně ve spolupráci s Ekologickým institutem Veronica. "Všichni doufáme, že si společně biomoštem a biovínem za doprovodu cimbálové muziky Veronica připijeme napřesrok, v roce 2021, na jubilejním třicátém biojarmarku," uvedl Ledvina.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist