https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budejovicka-vystava-hobby-nove-predstavi-i-ceske-potraviny-od-80-vyrobcu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budějovická výstava Hobby nově představí i české potraviny, od 80 výrobců

9.5.2023 10:26 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČTK)
Na veletrhu Czech Food Expo se představí výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, čokoládovny, pivovary včetně Budvaru, lihovary nebo vinařství.
Na veletrhu Czech Food Expo se představí výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, čokoládovny, pivovary včetně Budvaru, lihovary nebo vinařství.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
České potraviny bude propagovat nový národní potravinářský veletrh, jenž bude součástí výstavy Hobby od 11. do 14. května na českobudějovickém výstavišti. Zapojí se asi 80 potravinářů. Hobby zaměřené na zahrádkáře či kutily slaví 30 let, nyní nabídne i karavany nebo dřevostavby. Na akci jezdí zhruba 40 000 lidí.
 

"Hobby je naší druhou největší výstavou. Jádro zůstává neměnné, zaměření na zahrádkáře, pěstitele, kutily a chovatele. Nicméně letošní ročník jsme se rozhodli rozšířit o národní potravinářský veletrh. Tímto krokem chceme reagovat na požadavky návštěvníků i vystavovatelů, abychom se ještě víc věnovali problematice českých potravin. Při akci Země živitelka se zaměřujeme na všechny obory zemědělství, není až takový prostor jen pro potraviny. Je to krok, který má propagovat kvalitní českou potravinářskou produkci," řekl předseda představenstva výstaviště Mojmír Severin.

Na veletrhu Czech Food Expo se představí výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, čokoládovny, pivovary včetně Budvaru, lihovary nebo vinařství. V pavilonu T1 nabídne své výrobky asi 80 vystavovatelů, řekl obchodní ředitel výstaviště Jan Kuběna. Zúčastní se i Jihočeská univerzita, Česká zemědělská univerzita nebo kuchař Miroslav Dušek, který vařil pro tři americké prezidenty i zpěvačku Glorii Estefanovou. Program zahrne kulinářskou show, lidé budou moci ochutnat třeba kapří guláš, jak řekl šéf gastronomického programu Vladimír Tůma.

Hobby cílí na zahrádkáře, pěstitele, kutily a chovatele, zapojí se do něj 230 vystavovatelů. Základní program zůstává stejný, tedy zboží jako sazenice, semena, stromky i nářadí. Na hlavní trase areálem si lidé budou moci prohlédnout karavany a obytné vozy, pavilon Z obsadí výrobci dřevostaveb a modulových domů. O víkendu oživí program modelářská show, kdy si lidé prohlédnou rádiem řízené modely různých vozů. Základní vstupné na místě je 130 korun, při koupi on-line 100 Kč. Náklady na obě výstavy budou do deseti milionů Kč.

Největší akcí, kterou výstaviště pořádá, je agrosalon Země živitelka. Loni ho navštívilo 114.501 lidí. V roce 2021 skončilo budějovické výstaviště v zisku po zdanění 10,8 milionu korun, tržby byly 64,8 milionu korun. Areál výstaviště zabírá 25 hektarů, výstavní plocha pavilonů je 6000 metrů čtverečních.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

9.5.2023 12:18
On by nevadil ani celorepublikový obchod, pouze s regionálními potravinami.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist