https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/byvaly-reditel-sumavskeho-parku-manek-bude-kandidovat-do-senatu-za-ods
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bývalý ředitel šumavského parku Mánek bude kandidovat do Senátu za ODS

11.6.2014 15:56 | PRAHA (Ekolist.cz)
Bývalý ředitel národního parku Šumav oznámil kandidaturu do senátu ve volebních obvodech Strakonicko, Vimpersko a Písecko
Bývalý ředitel národního parku Šumav oznámil kandidaturu do senátu ve volebních obvodech Strakonicko, Vimpersko a Písecko
Licence | Volné dílo (public domain)
Bývalý ředitel národního parku Šumava, kterého z funkce v dubnu odvolal ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), oznámil kandidaturu do senátu ve volebních obvodech Strakonicko, Vimpersko a Písecko. Jako senátorského kandidáta ho potvrdily vnitrostranické primární volby ODS.
 

„Mohu potvrdit, že jsem byl zvolen v primárkách, které byly minulý týden. Volbu bude muset ještě potvrdit Výkonná rada ODS, jakožto vrcholový orgán. Teprve pak bude moje kandidatura oficiální,“ říká Jiří Mánek.

Podle tiskové zprávy zaslané Ekolistu.cz bylo jeho ředitelské období hodnoceno šumavským regionem a mnoha představiteli Jihočeského a Plzeňského kraje jako velmi úspěšné. Prý ale byl nepohodlný pro ekologické aktivisty, kteří tlakem na ministra životního prostředí docílili jeho odvolání z funkce ředitele.


reklama
Bývalý tankodrom dnes zachraňují kozy
Načeratický kopec je opuštěný vojenský tankodrom. Vojenská činnost zde v minulosti vytvořila rozsáhlé plochy řídkých trávníků a míst s obnaženým substrátem. Dnes se na ochraně vzácného biotopu podílejí kozy a ovce.


Podle Mánka za dobu, kdy stál v čele Správy šumavského parku, vzniklo mnoho důležitých koncepčních materiálů, například návštěvní řád, plán péče, zonace a tým pod jeho vedením odpracoval základ pro zákon o Národním parku Šumava. Vedle toho se mu prý podařilo zastavit kůrovcovou kalamitu a pozitivním způsobem prezentovat celý region.

Po jeho odvolání z funkce ředitele se na Šumavě na jeho podporu konaly demonstrace a odvolání musel ministr Brabec zdůvodňovat i prezidentovi Miloši Zemanovi. Ten vzkázal, že by bylo dobře, kdyby se Jiří Mánek mohl zúčastnit výběrového řízení na ředitele správy parku „Výběrové řízení v tuto chvíli zvažuji, slíbil jsem to i panu prezidentovi říká Jiří Mánek. Pokud ale jeho senátorskou kandidaturu posvětí výkonná rada ODS, bude se prý naplno věnovat kampani.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist