https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cap-prostreleny-skrz-naskrz-sipem-se-uhnizdil-v-polsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čáp, prostřelený skrz naskrz šípem, se uhnízdil v Polsku

31.7.2018 00:25 | VARŠAVA (ČTK)
Rozruch v okolí polského města Kielce vyvolal čáp, viditelně prostřelený skrz naskrz šípem.
Rozruch v okolí polského města Kielce vyvolal čáp, viditelně prostřelený skrz naskrz šípem.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Adam Nowak / bociany.pl
Rozruch v okolí polského města Kielce vyvolal čáp, viditelně prostřelený skrz naskrz šípem. "Pomoci se mu zatím nedá," tvrdí experti. Šíp je nejspíše památka na přezimování v Africe, nebrání však čápovi v létání, jak svědčí i přelet do hnízda ve vsi Wilczkowice ve středu Evropy.
 

"Pro ptákovo dobro by bylo nejlépe šíp rychle vytáhnout. Čáp ale nechce spolupracovat a nechat se chytit," uvedl na sociální síti spolek milovníků čápů. "Je v dobrém stavu, nekrvácí, krmí se," řekla listu Gazeta Wyborcza Magdalena Berezowská z nadace na ochranu přírody.

Podobný případ se už stal v roce 2006 a tehdy se o čápa prostřeleného šípem zajímalo celé Polsko. Ptákovi se lidé pokoušeli pomoci, ale nenechal se chytit. Do polského hnízda se vrátil i následující rok.

"Není šance chytit čápa, který létá. Jen by se mu mohlo ublížit. Kdyby ho uspali, zřítil by se z hnízda," varoval Janusz Wróblewski, který vede útulek pro zvířata. "Určitě (čáp) pociťuje jisté tělesné nepohodlí, ale neoslabilo jej natolik, aby nemohl normálně fungovat," ujistil.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist