https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cech-dostal-v-britanii-podminku-za-strelbu-na-ptaky-v-parku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čech dostal v Británii podmínku za střelbu na ptáky v parku

11.11.2020 16:18 | LONDÝN (ČTK)
Muže zpozorovala kolemjdoucí se psem, jak se v armádním oblečení plazí v křoví a výkonnou vzduchovkou s hledím a tlumičem se chystá střílet na hejno ptáků.
Muže zpozorovala kolemjdoucí se psem, jak se v armádním oblečení plazí v křoví a výkonnou vzduchovkou s hledím a tlumičem se chystá střílet na hejno ptáků.
Foto | Mila Zinkova / home.comcast.net/
Čech v Británii, který při střelbě na ptáky ze speciálně upravené vzduchovky vyděsil v městském parku kolemjdoucí, vyvázl u soudu s podmínkou. Obhájce jej u soudu hájil tím, že v rodné zemi obžalovaného se jedná o "neškodnou kratochvíli", napsal bulvární deník Daily Mail.
 

Ozbrojená policie dopadla 52letého muže v srpnu 2017 v parku severně od Manchesteru poté, co jej zpozorovala kolemjdoucí se psem, jak se v armádním oblečení plazí v křoví a výkonnou vzduchovkou s hledím a tlumičem se chystá střílet na hejno ptáků.

Souzenému hrozilo vězení až 18 měsíců za nedovolené vlastnictví pušky a rovněž používání útočné zbraně na veřejném místě. Soudkyně mu však uložila pouze osmiměsíční podmínečný trest s odkladem na 18 měsíců a 180 hodin veřejně prospěšných prací. Mírný trest zdůvodnila dosavadní bezúhonností a také tím, že při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Kolemjdoucí popsala Čecha jako muže v maskáčových kalhotách a bundě, který v rukou držel něco, co vypadalo jako puška, a při setkání se jí nervózně zeptal na jméno jejího psa. Poté se rychle odebrala k východu a zavolala policii, cestou stihla ještě varovat další návštěvníky parku. Za tento duchapřítomný čin jí soud vyměřil odměnu 200 liber (5956 korun).

Při domovní prohlídce u Čecha byla nalezena další vzduchová puška na stlačený plyn. Podle policie měla potenciál zabít člověka, a proto se na ni vztahují veškerá omezení pro držení střelných zbraní.

"Byl to jeho koníček, který pěstoval ve své rodné České republice, kde je méně regulací než v této zemi," řekl u soudu obhájce Michael Lee s tím, že Čech si nebyl vědom přísnějších pravidel pro zacházení se zbraněmi v Británii. "V jeho rodné zemi jsou určité kulturní rozdíly," dodal obhájce.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MK

Majka Kletečková

11.11.2020 18:13
Tedy na tohohle našeho krajana hrdí být nemůžeme.
Odpovědět

Jirka Černý

11.11.2020 20:17
Útočná zbraň? Speciálně upravená vzduchovka? Tak byla to vzduchová puška a nebo na stlačený plyn?
Odpovědět
LB

Lukas B.

12.11.2020 08:53 Reaguje na Jirka Černý
to je z toho, že každý, kdo umí duchaplně konverzovat o tetiných kloboucích a zahradnících se pokouší překládat zprávy obsahující nějaký odbornější termín. jednalo se pravděpodobně o tzv. plynovku.
první cenu ovšem dostává překladatel, podle kterého zapálil před lety český turista národní park v chile, užívaje ku vaření instantních nudlí "přenosná kamna".
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

12.11.2020 09:53
"neškodná kratochvíle" to rozhodně není..... další blbeček dělá v UK ostudu....
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist