https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesko-chce-pri-predsednictvi-eu-zduraznit-ochranu-pudy-uvedla-hubackova
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česko chce při předsednictví EU zdůraznit ochranu půdy i problém světelného znečištění, uvedla Hubáčková

2.6.2022 11:28 | STOCKHOLM (ČTK)
Foto | Antonio Jordán / Imaggeo
Ochrana půdy nebo problematika světelného znečištění budou patřit mezi témata, na která se chce za svého blížícího se půlročního předsednictví v Radě EU v ekologické oblasti soustředit Česká republika. Novinářům to řekla ministryně životního prostředí Anna Hubáčková, která se ve Stockholmu zúčastnila konference Programu OSN pro životní prostředí Stockholm+50.
 

"Budeme velmi intenzivně pokračovat v tom, co je nejvíce projednáno, například nařízení o bateriích, o chemických látkách," poznamenala ministryně k práci předsednictví v oblasti životního prostředí.

Více zviditelnit chce ale Praha také další témata. "A to je ochrana půdy, kterou bereme jako základ pro zadržení vody v krajině, pro zdravé potraviny, pro lesy, zemědělské užívání. A zvedneme i téma, ve kterém má Česká republika hodně zkušeností, výsledků, vědeckých poznatků, a to je problematika vlivu světelného znečištění jak na lidský život, tak na přírodu," dodala ministryně.

Na konferenci Stockholm+50 se sešli politici ze zemí OSN, vědci i zástupci neziskového sektoru. Akce se koná při příležitosti 50. výročí podepsání deklarace OSN o životním prostředí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

2.6.2022 14:48
to by mě zajímalo, co jim nabídneme, když ochranu půdy sami fatálně zanedbáváme
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist