https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chcete-tezbu-bridlicoveho-plynu-dejte-vedet-evropske-komisi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chcete těžbu břidlicového plynu? Dejte vědět Evropské komisi

12.3.2013 01:28 | PRAHA (Ekolist.cz)
Budoucnost evropské energetiky? Horizontální těžba břidlicového plynu v Pensylvánii
Budoucnost evropské energetiky? Horizontální těžba břidlicového plynu v Pensylvánii
Je břidlicový plyn palivem budoucnosti, které může pomoci snížit závislost Evropy na dovozu ropy? Nebo představuje nebezpečnou technologii, která může poškodit zásoby podzemní vody? Pokud máte jasno a chcete svůj názor dát najevo, můžete se zapojit do průzkumu Evropské komise.
 

Evropa se musí připravit na možnost těžit i ty suroviny, u kterých se to dosud nevyplatilo, a ani neexistovala technologie, která by těžbu umožnila. Otázka je, za jakých podmínek. Jaký je váš názor můžete dát najevo ve veřejném průzkumu o nekonvenčních fosilních palivech.

Dotazník se zajímá o to, zda může břidlicový plyn pomoci snížit závislost na dovozu ropy a zemního plynu, snížit cenu energií pro konečné spotřebitele nebo přilákat investice a vytvořit nová pracovní místa. Také se zajímá o postoj k dopadu nekonvenčních fosilních paliv na kvalitu vody nebo ovzduší, případně klima. Třetí část dotazníku míří na řešení – za jakých podmínek by případně bylo možné břidlicový plyn těžit.

Vyplnění dotazníku vám zabere přibližně deset až patnáct minut. Můžete si vybrat, zda budou vaše příspěvky veřejné nebo se zúčastníte anonymně. Jak dodává Evropská komise, výsledky veřejného průzkumu nepředjímají konečné rozhodnutí v oblasti těžby břidlicového plynu.


reklama

 
Další informace |
Výzkum věřeného mínění Nekonvenční fosilní paliva (např. plyn z břidlic) v Evropě probíhá do 23. 3. 2013

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist