https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropska-komise-schvali-cesky-plan-obnovy-predsedkyne-von-der-leyenova-dorazi-do-prahy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropská komise schválí český plán obnovy, předsedkyně von der Leyenová dorazí do Prahy

19.7.2021 01:22 | PRAHA (ČTK)
Šéfka unijní exekutivy objíždí všechny země se schválenými plány, v české metropoli bude jednat s premiérem Andrejem Babišem. Český plán je rozdělen na šest hlavních oblastí. Hlavní část peněz je určena na infrastrukturu a ekologické projekty.
Šéfka unijní exekutivy objíždí všechny země se schválenými plány, v české metropoli bude jednat s premiérem Andrejem Babišem. Český plán je rozdělen na šest hlavních oblastí. Hlavní část peněz je určena na infrastrukturu a ekologické projekty.
Evropská komise dokončuje hodnocení českého plánu obnovy, na jehož základě dostane Česko z mimořádného pandemického fondu přibližně 180 miliard korun. Schválený plán bude v Praze prezentovat předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.
 

Šéfka unijní exekutivy objíždí všechny země se schválenými plány, v české metropoli bude jednat s premiérem Andrejem Babišem.

Evropská komise schválila už plány více než poloviny členských zemí. Celkem 12 jich minulý týden stihli potvrdit ministři financí členských států, kteří dávají konečný souhlas s rozdělováním peněz z fondu. V srpnu však ministři nezasedají a český plán tak pravděpodobně dostane definitivní zelenou až v září, kdy země může očekávat první peníze. Unijní státy mohou ještě letos získat 13 procent svého podílu na fondu v rámci předfinancování projektů.

"Mě jenom mrzí, že jsem byl třetí u předsedkyně s prvním návrhem, ale v rámci koaličního jednání a tripartity to velice dlouho trvalo a je to schváleno až teď," konstatoval Babiš.

Na posouzení plánů jednotlivých zemí, který Česko komisi předložilo začátkem června, má Brusel vždy dva měsíce. Komise zejména sleduje, zda strategie splňuje více než desítku kritérií, které Evropská unie pro rozdělování peněz z bezprecedentního balíku více než 700 miliard eur (přes 18 bilionů korun) požaduje. Nejméně 37 procent peněz by mělo mířit do klimaticky šetrných projektů a pětina do digitalizace.

Český plán je rozdělen na šest hlavních oblastí, které by z něj měly být financovány. Hlavní část peněz je určena na infrastrukturu a ekologické projekty, na něž podle ministra průmyslu Karla Havlíčka půjde 41 procent celkové sumy. Na digitalizaci poputuje 23 procent. Další peníze jsou určeny na vzdělávání a trh práce, vývoj a inovace, podporu podnikání a zdraví.

Peníze by měly zásadně pomoci unijním zemím nastartovat ekonomiky po koronavirové krizi a zároveň se alespoň částečně vyrovnat s přechodem ke klimaticky šetrnému hospodářství, v jehož rámci chce komise mimo jiné zpoplatnit emise ze silniční dopravy či vytápění budov nebo skoncovat s prodejem aut na spalovací motory.

Největšími příjemci peněz z fondu mají být Itálie a Španělsko, které jako země nejvíce zasažené loňskou první vlnou pandemie dohromady dostanou přes 260 miliard eur. Jejich plány jsou stejně jako ten německý, francouzský či slovenský mezi první skupinou schválenou ministry financí. Naopak na souhlas komise zatím nadstandardní dobu čeká Maďarsko, u něhož má Brusel pochybnosti o problémech s korupcí při zadávání veřejných zakázek.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (48)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 09:01
Zvláštní je, že Maďarsko má problém s korupcí při zadávání veřejných zakázek a my ne.
Že by se tam kradlo ještě víc, než u nás? Je to vůbec možný??

Mě vadí ta bezbřehá naivita (tolerance) EU, která ví velmi dobře, jak se u nás tuneluje a klidně nám posílá další dotace, kterě se zase rozkradou.

Tohle byl jeden z hlavních důvodů brexitu.

Já bych to udělal jednoduše: nedostanete ani ťok, dokud si neuděláte doma pořádek. čus
Odpovědět
JO

Jarka O.

19.7.2021 09:20 Reaguje na Pavel Hanzl
Jde Vam z toho hlava kolem,co. Nechapete porad, ze EU neni organizace spravedliva, ale natlakova. Madarsko bude ted vydirane, je otazka, jestli se podvoli lakadlu penez nebo si pujde svou cestou. Jak souvisi koronova nakaza s tim, ze Italie a Spapnelsko maji tech penez dostat jako vzdycky nejvic, nechapu. Spis to bude tradicni vymluva. EU penize rozdeli tak ,aby z nich meli zisk jejich sprizneni investori, nemecti, francouzsti..., takze penize pujdou tam, odkud je tito zase dostanou zpet, ale to vite, to je ohrana pisnicka.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 10:39 Reaguje na Jarka O.
Každý, kdo vstupoval do EU, přistupoval taky na evropský systém hodnot, tj. právo, demokracie, svoboda slova atd. atd.
Pokud to někdo není schopen dodržovat, je za to kritizován.
Ale vždy má svobodnou volbu. Buď zvládne ty parametry plnit (a EU mu pomůže), nebo na to mastí a pak může svobodně vystoupit.

Jižní státy měly vždy ekonomické problémy, je to dáno historicky demograficky i klimaticky, Evropa je prostě pytel blech.
Němčouři zase šlapou brázdu a platí jak mourovatí, takže to nějak funguje. Pokud se podíváme po celém světě, tak není nikde tak bohatý a svobodný obyčejný štumébl, jak v Evropě. Takže ten výsledek rozhodně špatný není.

Problém je, když někdo zámerně EU škodí, podráží, tuneluje EU peníze, korumpuje kde může a ještě dává EU k soudu, když najde gigantickou korupci.

Tam by měla nastat tvrdá sankce především na normální koblihy, tj. voliče.

Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

19.7.2021 10:55 Reaguje na Pavel Hanzl
Při vstupu nikdo nehovořil o migraci, o ztrátě
suverenity ve všech oblastech politiky státu
a o protěžováni eurohujerů na úkor těch kritiků.
Byl to podvod na voličích, kterým se zamlčelo
to, co jim dnes vadí a propagovaly se pouze ty
vějičky o svobodě cestování a jiné podružné
priority. Ze svobody se vyvinulo vazalství
a proto ta nespokojenost a odchod Británie
ze spolku neschopných byrokratů. Nejsou a asi
nebudou poslední, pokud se strategie EU nezmění.
Hrdé národy si na hlavu kálet nenechají a i
jiným dojde, že se ten projekt vymknul rozumu.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

19.7.2021 11:07 Reaguje na Břetislav Machaček
Souhlasím. EU v době vstupu ČR, bylo zcela jiné zřízení než je nyní.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 11:13 Reaguje na Břetislav Machaček
Při vstupu nikdo nemohl tušit, že Rusko rozjede tak mohutnou demagogickou kampaň a zrovna Česko a Maďarsko na to skočí.
Začátkem století Rusi masakrovali Čečensko a když ho dostali, najednou neměli nepřítele, Putin chtěl skutečně modernizovat Rusko a spolupracovat se světem, především s EU. Co teď??

Bez vnějšího nepřítele by celé Rusko asi zkolabovalo, tak sáhl k osvědčeným imperialistům z Volstrítu a kapitalistů z Evropy.

Navíc mu došlo, že Čána mu sebere celou Sibiř s gigantickými zásoby surovin a někdo Rusa přece musí živit. To je ta krupnovova doktrína. Proto rozjel "obnovu" vlivu Ruska v Evropě, právě my jsme se jako výkonní otroci velmi osvědčili.

Začal s Ukrajinou a naštěstí ho NATO dál nepustilo, ale na drápu má Maďaróny a nás. My půjdem dobrovolně........
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

19.7.2021 13:20 Reaguje na Pavel Hanzl
Tohle kdybyste zavedl v té jejich slavné měnové unii, tak v ní bude Ríše sama:-))).
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 16:21 Reaguje na Svatá Prostoto
Jedním nesporným vítězstvím ruských demagogů je, že čecháčkům nakecali, že demokratičtí politici v normálních zemích kradou úplně stejně, jak soudruh estébák a jeho mafie.
Odpovědět
kk

karel krasensky

19.7.2021 17:09 Reaguje na Pavel Hanzl
herr stumbafuhrer Hansl pozor na ruská agent.Fy byt ostrašita
Odpovědět
sv

19.7.2021 21:40 Reaguje na karel krasensky
Helemse ivan krásenský se v GRU naučil německý pšízvuk. To si na něj bude muset dát von der leyenová pozor až se jí agent bureš zase bude pokoušet vlézt mezi půlky.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

20.7.2021 10:00 Reaguje na Pavel Hanzl
Mě vždy pobaví, jak se vyjadřujete k něčemu, o čem víte úplně prd, o nějakém relevantním vzdělání ani nemluvě:-))).

Ale když si někde seženete učebnici ZSV pro střední školy a na gůglu najdete údaje o výsledcích fiskální politiky jednotlivých zemí eurozóny EMU ... a ne, fakt nemám na mysli nějaké vaše démonické ruské servery, ale ofiko údaje jednotlivých zemí ... tak se třeba něco dozvíte, zjistíte, pochopíte.
Snad.
Možná.
Třeba.

No, vy ale asi ne ...
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

20.7.2021 12:52 Reaguje na Svatá Prostoto
Co se asi tak dozvím?
Že je v EU normální, že si miliardář postaví miliardovou rezidenci za peníze určené pro malé podnikání?
A když na to OLAF přijde a celý podvod dokáže, tak zkorumpuje státního zástupce, aby se to vůbec nedostalo k soudu??

To mi dejte ale link, tohle já asi fakt najít nedokážu.

Nevím, proč do toho taháte fiskální politiku, já píšu o systémové korupci, když parapremiér nakrade EU dotace za řádově 800 miliónů a když to audit zjistí, zprávu utají, prohlásí že je to Kalúskova mafia a ČR dá celou EU k soudu.

Je tohle možné někde jinde než u nás?? Snad ani v Maďarsku ne, i když Orbán je na tunely taky kadet.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

20.7.2021 16:03 Reaguje na Pavel Hanzl
Jako, ne že bych Bábu hájil, ale za x let 800 mega v kačkách ... o tom ten průser fakt není.

Vy mi připomínáte jednu scénu z Hej rup, jak tam Werich po bankrotu popisuje jak o vše přišel, a vedle nějaký bezďák počítá desetníky:-))).

Ale pohoda ... prostě zdejší klasika, Hanzl a jeho svět:-))). Vy za to asi fakt nemůžete ...
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

15.9.2021 14:39 Reaguje na Svatá Prostoto
Babiš nakradl řádově 140, možná už 160 MILIARD (informace už nejsou) za celou svoji kariéru, co je v politice, krade zrychleným tempem a nikdo už neví, kolik vlastně. centrální banka má už problémem z velkým odlivem peněz do zahraničí.
Tohle nebylo u nás NIKDY a silně pochybuji že jinde v Evropě také.
proto taky na nic není a dluhy se sekají ve stomiliardách ročně
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

19.7.2021 09:29 Reaguje na Pavel Hanzl
Vše je jenom o míře análního horolezectví. Když Itálie odmítala přijímat migranty, EU ji tvrdě kritizovala za návrh státního rozpočtu. To, že Francie měla mnohem větší schodek ve státním rozpočtu, Bruselu nevadil, protože přijímala migranty bez výhrad.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 10:27 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Tohle je ta demagogie, která se nám pořád tlačí do hlav.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

19.7.2021 10:45 Reaguje na Pavel Hanzl
To není demagogie, ale okrajově zveřejňovaná fakta.
Je to z oficiálních zdrojů EÚ, které ale nejsou
pro "věřící" eurohujery takovou modlitbou, jakou
je zdůrazňovaná kritika těch, kteří odmítají
slepý a hloupý diktát. Kdo vše odkývá je dobrý
a kdo kritizuje je potrestán. I to jsme zažívali
v RVHP a zažíváme opět v EU. Držet hubu a krok
a jsme hned premianty i v očích paní komisařky.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 11:35 Reaguje na Břetislav Machaček
To je prostě ta správná demagogie, EU je plně demokratická organizace a kritizují všichni všechno, jakékoliv rozhodnutí je těžce vyhádané a dělá se na základě hlasování a většinového konsensu.

Nám se předkládá jen to, co se demagogům hodí.
Kritika Maďarska a Polska za totalitní postupy v legislativě i právu, nesmyslné potratové zákony a diskriminace menšin (LGBT) atd. atd.

Ale velmi na okraji se člověk dozví, že celý Evropský parlament musel řešit korupci a rozkrádání od našeho nevyššího (jako jediného v historii EU!!!). Audity, které odhalily stamilióny krádeží byly doposud utajeny. A za odhalení podvodů soukromé osoby bude ČR žalovat EU!!!!
Naprost neskutečný, to jsme fakt někam dotáhli!!

A kdo spravedlnost a potrestání nejhoršího tuneláře naší historie je "eurohujer"!!!

Jsme prostě země naopak a už se to rozjíždí......
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 11:36 Reaguje na Pavel Hanzl
Kdo chce spravedlnost...
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 10:39 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Takhle se nám to předkládá kvůli hyenizaci Eu, je to samozřejmě čistá lež.
Odpovědět
VK

Václav Kain

19.7.2021 10:47
Ono se brzy ukáže jak je pomýlená tahla Emilka z Leyenů.Jsou to takové nesmysly,že to hraničí se zdravým rozumem.Samozřejmě Babiš podepíše všechno a tady se bude falešně bít v prsa jaký je vlastenec a patriot.Okolní svět bude mít z Evropy narámnou legraci.Ti kteří prosazují naprosté zničení ekonomiky by měli být pochytáni a zavřeni v ústavu pro choromyslné.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

19.7.2021 11:21 Reaguje na Václav Kain
Dotyčná Emilka plně prokázala platnost hesla, že iniciativní blbec je horší než rota školených diverzantů. Stačilo jí nějakou dobu fungovat na německém ministerstvu obrany.
Výsledek:
- ze šesti německých ponorek není bojeschopná ani jediná.
- víc než polovina německých stíhaček nemůže do vzduchu.
- víc než polovina německých tanků není provozuschopná.
- na druhé straně si němečtí důstojníci musí obutí a spodní prádlo nakupovat ze svého, aby měli v čem chodit.
No a za zásluhy byla povýšena a teď své "schopnosti" uplatňuje v celoevropském měřítku.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 12:03 Reaguje na Zbyněk Šeděnka

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
JO

Jarka O.

19.7.2021 13:33 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
To se rychle napravilo,takze nepodcenovat, kdovi proc jsou ty vtipy stale v obehu. Pribeh o pusce, ktera se pri strileni v pousti teplem ohla, byl pravda, Arabum se prodal prototyp a smejd, ale to je taky minulost. Zpravy o specialnich uniformach pro tehotne vojacky jsou pravdive.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

20.7.2021 13:04 Reaguje na Jarka O.
Proč se ohnula až v poušti? Při testech byla v pořádku? Nebylo to ručičkama?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 11:41 Reaguje na Václav Kain
Zvláštní je že to "naprosté zničení ekonomiky" poslouchám už asi tak 15 let a zatím EU velmi prosperuje a díky OZE má i přebytek elekřiny. Kdy to má asi tak nastat? Už brzy???

Já od dětských let poslouchal, jak kapitalisti a hlavně imperialisti z Volstrítu jsou na hraně bankrotu a vbrzku zkrachují.

Jenže mezitím zbankrotoval ten jejich nablblej komunismus a tyhle ropácké řeči jsou pořád jen z jedné dílny v Kremlu.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

19.7.2021 12:34 Reaguje na Pavel Hanzl
Evropa nemá přebytky elektřiny díky OZE.
Opět předvádíte, že energetice nerozumíte.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 12:43 Reaguje na Jaroslav Studnička
Tak díku čemu? Paroubkovi Marťani jim to posílají po bábovi??

"Důvodem byly nízké ceny paliv, nízká poptávka po elektřině a vyšší výroba obnovitelných zdrojů energie (OZE)".
https://oenergetice.cz/rychle-zpravy/prumerna-cena-silove-elektriny-nemecku-vloni-poklesla-temer-petinu
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

19.7.2021 12:49 Reaguje na Pavel Hanzl
Několikrát je v článku uvedeno, čím to bylo způsobeno. Na základě koronavirového roku 2020 něco predikovat je hodno pouze expertů jako jste vy...


Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 13:06 Reaguje na Jaroslav Studnička
Není to přece vůbec složitý.
OZE se budují na celém světě dost vysokou rychlostí a velkých objemech, takže podle i nejprimitivnější logiky budou vyrábět stále více elektřiny.

Já vím, že ropáčci moc rozumu nepobrali, ale tohle by snad pochopit mohli...

https://oenergetice.cz/vetrne-elektrarny/roce-2020-pribylo-rekordnich-97-gw-noveho-vykonu-ve-vetrnych-zdrojich
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

19.7.2021 13:20 Reaguje na Pavel Hanzl
Co má váš poslední příspěvek společného s mou reakcí v tomto vláknu?
Jste schopný rozeznat elementární souvislosti?
Rozvoj OZE nikdo nepopírá.

Nicméně já jsem reagoval na vaše tvrzení, že Evropa má přebytky elektřiny díky OZE a to není pravda.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 16:12 Reaguje na Jaroslav Studnička
Tak čím to je?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 16:18 Reaguje na Pavel Hanzl
Ty terrawatty elektřiny z OZE nejsou navíc, to je jasné, ale jejich mohutný přírůstek každým rokem už ano.
Odpovědět
LB

Ludmila Bulvová

19.7.2021 10:51
EU x let řeší šťourátka do uší , brčka a příbory , ale to podstatné jako třeba PET lahve to NE . Vymyslela balení koláčů a kdyby to šlo tak bude balit i jednotlivý kousek wc papíru . Že ťreba Italie je jedním z největśich znečištovatelů plasty v oceánech nova co že ??? Navíc pokud nebudou klimatickou nouzi řešit i největší znečišťovatelé ve světě jako USA , Čína , Rusko a další velmoci jako Velká Britanie - ta z Evropy nejvice ničí oceány …,tak to státy EU odnesou pouze ekonomicky ….
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 11:44 Reaguje na Ludmila Bulvová
Evropa (včetně Itálie i Británie) je čučkař ve znečišťování oceánů, to se musíte obrátit na soudruhy v Číně a Rusku. Celý třetí svět se chová jak stádo prasat, USA do toho netahaejte, ty se solidně snaží.....
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

19.7.2021 11:17
Tahle dama asi byla dobrou matkou svym pocetnym potomkum, OK - ale jako politicka je pouze symbolem toho - co se neodvazim tady dat na papir. Bylo by to prilis dlouhe a prilis nekorektni ;) (Byt ekolist ocenuju za to, ze jeho cenzurni zasahy jsou vcelku mirne, rekl bych velkoryse a leckdy pro mne vlastne neviditelne.)
Ve me vyvoj poslednich let a desetileti probudil zajem o otazky, ktere mne treba v dejepisu drive mene zajimaly a kde jsem nechapal/nebral na vedomi mnohe podstatne veci. Dival jsem se treba na Madary tak trochu jen ocima slovenskeho narodovce ci vojaka ze Svejka. Uhersko pro mne byla zaostala a kruta vychodni despocie. A pritom to byla zeme, ktera po mnoho staleti byla hlavne take hrazi, oddelujici zbytek Evropy od utociciho islamu. Takovato historie- to se ocividne zapsalo i do genofondu madarskeho lidu a i proto asi Madarsko zrodilo asi nejvetsiho, nejen stredoevropskeho politika poslednich desetileti - Viktora Orbana
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/evropa-tricet-let-svobodne.A210718_104424_p_zahranici_wag
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 11:55 Reaguje na Miloš Zahradník
Problém ovšem je, že Evropa v minulém století prošla velmi dramatickým negativním i pozitivním vývojem a vládnout dnes členskému státu EU stylem Matyáše Korvína (v ještě lepším případem Janose Hunyadyho) se prostě nedá.
Stejně, jak feudální Rusko nemůže prosperovat, stejně proruské a feudálně laděné Maďarsko to taky nedá.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

19.7.2021 12:16
Tak snad to slovenský STBák nepodělá...
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 12:20 Reaguje na Petr Eliáš
Podělá. Zatím podělal vše, na co sáhl.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 12:35
Je to dobrý, EU si už dává ty správné podmínky. Měli by přitrdit, zarazit VŠECHNY DOTACE, zemědělské, strukturální, nárokové i nenárokové, prostě VŠECHNY.
Čecháčkovi se rozsvítí pouze po mohutném úderu mezi rohy. Dříve nikoliv.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/miliardy-pro-cesko-nejdriv-zabrante-babisovu-stretu-zajmu-zada-brusel-40366578#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=P9fWt93zbUZ-202107191030&dop_id=40366578&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Odpovědět
pp

pavel peregrin

19.7.2021 13:21 Reaguje na Pavel Hanzl
Tím myslíte VŠECHNY členské země EU, bez vyjímky? Pokud ano, pak ovšem vaše naivita je bezbřehá.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.7.2021 16:16 Reaguje na pavel peregrin
Myslím všechny země EU, kde se rozkrádají dotace v tak děsivém rozsahu a hlavně zcela legálně nejvyššími představiteli státu.
Myslím si, že jsme to jen my a Maďaróni. Problémy měli Rumuni, ale viníky potrestali, samozřejmě byly problémy ve Španělsku a ledaskde, ale je to dávno vyřešené a dnes si to už nikdo z politiků nedovolí.
Odpovědět
kk

karel krasensky

19.7.2021 16:35
Neštastný rok 2021.Covid,tornado na jižní Moravě a k tomu všemu ještě ta Leyenova v česku
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

19.7.2021 22:23
Tento diskusní plátek je ztrátou času pro soudné lidi snažící se
o nastavení zrcadla nesmyslům dnešní ekologie. Když čtu ty příspěvky
některých "velmi aktivních" diskutérů, tak jsem pochopil marnost dál
ztrácet čas jim oponovat. Diskuse s fanatiky a nedouky nemá smysl a je
lépe to vzdát a nechat je diskutovat samé se sebou. Mnozí budou rádi,
že už nebudu na jejich hlouposti reagovat a budou mít konečně "pravdu"
bez kritiky. Všem ostatním moudrým lidem radím totéž, protože nemá
smysl házet perly sviním a nebo hrách na stěnu. Ať si tu melou ty své
nesmysly a žijí ve svých bludech. Život není pouze Ekolist s diskusí
fanatiků s realisty a se snahou naučit fanatiky myslet. Tak se tu mějte,
jak si přejete, já si maximálně něco přečtu, co bude ke čtení, ale
ty diskuse jsou čím dál tím ubožejší díky pár fanatikům a nedoukům.
I nevzdělaní štamgasti ve vesnické hospodě jsou schopni uvažovat, na
rozdíl od fanatiků, kteří se honosí tituly a tak si tu diskutujte o
těch nesmyslech dnešní ekologie. Nakonec stejně rozhodnou ti zcela
obyčejní soudní lidé a ne pouze hrstka fanatiků.
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

20.7.2021 08:39 Reaguje na Břetislav Machaček
Mne prijde, ze ekolist se v poslednich letech spis zlepsil v tom ohledu, ze se tu najde dost rozumnych a vzdelanych diskuteru schopnych vecne argumentace. (Srovnavam to tedy se situaci pred nekolika lety, kdy mi to tady - pri letmem pohledu - prislo vetsinou natolik bigotni, ze to nelakalo k reakci :) Jak v nekterych clancich - tak i v diskusich pod jinymi clanky sice majicimi dulezite a zajimave tema ale napsanymi fanatiky resp. zelenymi "odborniky", absolventy skol kde chybi vyuka opravdovych prirodnich ved a logiku nahrazuje aktivisticke blaboleni. Bohuzel asi neexistuje rozumny zpusob, jak takoveto diskuse (co se samotnych clanku tyce, jejich vyber je zalezitosti redakce a toho, jake autory ma k dispozici) moderovat. Mozna by pomohlo, jak to mivaji i jinde, mit samostatnou stranku "Diskuse" kde by byly slouceny uplne vsechny prispevky ke vsem clankum posledni doby. Melo by to vyhodu ze kdyz pak mrknete na shluk deseti ci stovky (nekteri rekordmani maji nejspis i tisice) prispevku jednoho diskutera, ktere vyplodil k jednomu ci vice clankum za kratkou dobu tak tim velmi rychle identifikujete, co to je za osobnost. Zda to neni jen blb/fanaticky zeleny grafoman resp. zda pise prispevky, ktere stoji za to tu a tam i precist, nebot se v nich lze aspon obcas dozvedet nejakou netrivialni informaci, nazor, ci kritiku :)
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

20.7.2021 13:00 Reaguje na Břetislav Machaček
Já mám velmi podobný pocit, je tu asi tak 90% ropáků a jejich stále dokola omílané nesmysly skutečně unavují.

Principem je, že stále dokola stále stejně nesmyslně kritizují to, co vůbec neznají. Článek, který nebude tvrdě kritický k OZE nebo Green dealu nebudou číst vůbec, takže vůbec neví, co to vlasně kritizují. Normálka.
Odpovědět
JO

Jarka O.

20.7.2021 13:16 Reaguje na Břetislav Machaček
Skoda, rada jsem si vas cetla, umite se inspirativne a dobre vyjadrovat. U tech, co ostatni jen napadaji, jde o arogantni osoby bez vlastni invence, vsichni vi, o koho jde.Ti urcite proletavaji intenet a napadaji lidi i na jinych portalech sprosteji nez na ekolistu. Jak asi ten Elias, co tu nadava na zbytecne duchodce a vyhani ruzne starsi lidi na portaly spd. Asi tam pak chodi a nadava vsem spolecne, jinak si nedovedu vysvetlit, proc si takovy clovek dovoluje nekoho vyhazovat z ekolistu jinam. Tak Vam hodne radosti pri vcelareni.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

21.7.2021 08:04 Reaguje na Jarka O.
Máte velmi selektivní paměť a omezené vnímání. Nadávám na ,,zbytečné důchodce,, jen důchodcům jako je třeba Macháček, kteří sami o ostatních tvrdí že jsou ,,zbyteční,, (u něho to jsou například vzdělaní lidé, kteří nesdílí jeho názor). A můžete mi říct, kdy jsem někoho vyháněl na SPD? Co si pamatuji, tak jsem jim akorát radil že by jim bylo na stránkách SPD lépe (zapadli by do tamní bubliny). Rozumných a inteligentních důchodců si ale jinak vážím. ;-)

A mimochodem, obdivujete tu člověka, který je sám jedním z největších arogantů na zdejší diskuzi. Ale chápu to, líbí se vám jeho sáhodlouhé komentáře ve kterých vždy splácá hromadu věcí dohromady a ve kterých vydává své názory za naprostou pravdu. :-)
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist