https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hlavnim-tematem-stavebnich-veletrhu-je-ekologie-ve-stavebnictvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hlavním tématem stavebních veletrhů je ekologie ve stavebnictví

25.2.2020 00:14 | BRNO (ČTK)
Hlavním tématem letošního ročníku stavebních veletrhů na brněnském výstavišti bude udržitelnost ve stavebnictví, hlavní novinkou je doprovodný festival architektury.
Hlavním tématem letošního ročníku stavebních veletrhů na brněnském výstavišti bude udržitelnost ve stavebnictví, hlavní novinkou je doprovodný festival architektury.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | www.bvv.cz
Hlavním tématem letošního ročníku stavebních veletrhů na brněnském výstavišti bude udržitelnost ve stavebnictví, hlavní novinkou je doprovodný festival architektury. Stavební veletrh, veletrh Dřevo a stavby i veletrh nábytku a interiérového designu Mobitex začínají ve středu. Letošní novinky včera pořadatelé představili na tiskové konferenci.
 

Festival architektury se věnuje výstavbě šetrné k životnímu prostředí a možnostem adaptace měst na klimatickou změnu. "Je premiérovým spojením odborného programu na téma udržitelnosti ve stavebnictví s expozicemi vystavovatelů a praktickými ukázkami. Návštěvníci například uvidí, jak účinně vybudovat zelenou infrastrukturu, jak lze při výstavbě snížit uhlíkovou stopu nebo jak pracovat s recyklovanými materiály," uvedl ředitel trojice stavebních veletrhů Martin Videczký. K vidění bude také 3D tiskárna na stavební prvky, prodávat se bude pivo z přečištěné dešťové vody.

Hlavní provozní změnou je přesun veletrhu z tradičního pavilonu P do pavilonu V. Důvodem je příprava veletrhu Motosalon, který na výstavišti stavební veletrhy vystřídá, i optimalizace výstavní plochy. "Plocha pavilonu V je zcela dostačující, paradoxně na menší ploše letos uvidí návštěvníci více vystavovatelů," uvedl ředitel veletrhů Martin Videczký.

Na třech veletrzích se za čtyři dny představí 325 vystavovatelů oproti loňským 314 firmám. Veletrh nábytku Mobitex obsadí tradičně pavilon F, soutěže mladých řemeslníků se letos přesunou do pavilonu A2, loni se odehrávaly v pavilonu Z.

Na veletrhu Mobitex bude vedle nábytkářských novinek k vidění například vzorový interiér na téma džungle, který vytvořila designérka Iva Bastlová.

Součástí festivalu architektury je sedm soutěží mladých řemeslníků, oborové organizace budou mít na festivalu svá poradenská centra, samostatná část je věnovaná další vlně elektronické evidence tržeb, která se dotkne i řemeslníků. "Na pátek jsme pro řemeslníky připravili seminář ve spolupráci s ministerstvem financí a finanční správou, připraveny jsou i ukázky hardwaru a softwaru," dodal Videczký.

Tři stavební veletrhy začnou na brněnském výstavišti ve středu ráno, potrvají do sobotních 17:00. Ve všední dny budou otevřené do 18:00.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ZP

Zdeněk Pejchal

21.9.2021 18:24
O tom využití 3D tisku ve stavebnictví už jsem párkrát slyšel. Podle mě je to určitě zajímavý koncept. Třeba jednou budeme všichni žít v domech vytisknutých na 3D tiskárně. Sám se o 3D tisk poslední dobou zajímám, mám to ovšem zatím jen jako hobby. Přecejen na mé malé 3D tiskárně z https://eshop.sharplayers.cz/3d-tiskarny bych byl sotva schopen vytisknout domeček pro panenky. :D
Odpovědět
KM

Karla Majerová

26.9.2023 13:55
Na veletrhu jsem nebyla, ale na internetu jsem viděla, jak 3D tiskárna vytiskne dokonce i celý dům. Já mám naštěstí již postavený dům, ale nedávno jsem sháněla do obývacího pokoje a ložnice koberce. Dlouho se mi nedařilo najít ty správné, aby ladily s designem v místnosti. Když už jsem byla zoufalá našla jsem internetové stránky https://www.koberce-trend.cz/kusove-koberce, kde měli koberce podle mých představ.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist