https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/indonesie-hlasi-429-obeti-cunami-dalsich-154-lidi-se-pohresuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Indonésie hlásí 429 obětí cunami, dalších 154 lidí se pohřešuje Video

26.12.2018 00:54 | JAKARTA (ČTK)
Vlna cunami, která o víkendu zpustošila indonéské pobřeží Sundského průlivu, si vyžádala nejméně 429 mrtvých.
Vlna cunami, která o víkendu zpustošila indonéské pobřeží Sundského průlivu, si vyžádala nejméně 429 mrtvých.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Vlna cunami, která o víkendu zpustošila indonéské pobřeží Sundského průlivu, si vyžádala nejméně 429 mrtvých. Zpřesněnou bilanci včera oznámily úřady, které dalších 154 lidí pohřešují. Zraněno bylo na 1500 lidí, informovala agentura DPA.
 

Vlna udeřila v sobotu večer místního času na pobřeží z obou stran Sundského průlivu, který leží mezi ostrovy Jáva a Sumatra. Nejhůře byl postižen západ ostrova Jáva. Za příčinu cunami je považován výbuch místní sopky Krakatoa, po němž následoval podmořský sesuv půdy.

Místní obyvatelé byli vlnou zaskočeni, protože nedostali varování, jaké dostávají v případě hrozby cunami v důsledku zemětřesení. Živel zničil stovky domů. Trosky stále prohledávají s pomocí psů záchranáři, kteří k pátrání po přeživších používají i drony.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist