https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jurecka-nepocita-s-tim-ze-by-na-ministra-navrhl-nekoho-jineho-nez-hladika
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jurečka nepočítá s tím, že by na ministra navrhl někoho jiného než Hladíka

25.11.2022 01:03 | PRAHA (ČTK)
Petr Hladík.
Petr Hladík.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Šéf vládních lidovců Marian Jurečka nepočítá s tím, že by KDU-ČSL na ministra životního prostředí navrhovala jiného kandidáta než Petra Hladíka. Podle Jurečky je prezident republiky Miloš Zeman připraven Hladíka do funkce jmenovat. Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Marian Jurečka, který resort životního prostředí nyní řídí, to řekl ČTK. Dodal, že se snaží o to, aby bylo možné nového ministra jmenovat co nejdřív.
 

Jurečka se s prezidentem Milošem Zemanem sešel ve středu. "Pan prezident je připraven Petra Hladíka jmenovat, je připraven se s ním sejít. Samozřejmě mně jasně řekl (Zeman), že bude mít na Petra Hladíka dotazy. Rozhovor určitě nebude jen formální, zvyková záležitost. Řekl, že nemá ambici to (jmenování) blokovat... Uvidíme ten postup z hlediska dnů, jak to bude vypadat, jak přesně se podaří najít ty termíny, aby byl Petr Hladík jmenován a nastoupil na ministerstvo životního prostředí," řekl ČTK Jurečka.

Na dotaz, zda má strana případně jiného kandidáta na post ministra životního prostředí, Jurečka odpověděl: "S touto variantou nepočítám". Podle šéfa lidovců se Hladík v KDU-ČSL "dlouhodobě profiloval jako expert na životní prostředí", problematice se věnoval i jako dřívější náměstek brněnské primátorky a podílel se na ekologické části vládního programu. "Považuji za důležité, aby ten člověk tam přišel (na ministerstvo), který má odbornost, zkušenost a má samozřejmě politické zázemí," dodal Jurečka.

Místopředseda vládních lidovců a bývalý náměstek brněnské primátorky Hladík je lidoveckým kandidátem na ministra životního prostředí po odchodu Anny Hubáčkové z čela úřadu, která rezignovala ze zdravotních důvodů. V říjnu policie zasahovala v Brně i v Hladíkově kanceláři, a to kvůli kauze přidělování městských bytů. Hladík několikrát uvedl, že s policisty spolupracoval a není z ničeho obviněn. Podle Jurečky měl Hladík několik týdnů na objasnění a závažné skutečnosti, které by vedly k jeho obvinění, se neobjevily. Tento týden šéf lidovců zopakoval, že podle jeho mínění podání vysvětlení či součinnost s policií není důvod k odchodu z politického života.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist