https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kobylky-suzuji-argentinu-mozna-zamiri-do-brazilie-a-uruguaye
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kobylky sužují Argentinu, možná zamíří do Brazílie a Uruguaye

30.6.2020 07:33 | BUENOS AIRES (ČTK)
Argentina ani okolní státy nečelí invazi kobylek poprvé. Naposledy se s jejich velkými hejny potýkaly v letech 2017 a 2019. Ilustrační foto.
Argentina ani okolní státy nečelí invazi kobylek poprvé. Naposledy se s jejich velkými hejny potýkaly v letech 2017 a 2019. Ilustrační foto.
Foto | Björn S... / Flickr.com
Argentina se potýká s obrovským množstvím kobylek, které už napáchaly velké škody na místních polích, informoval server BBC. Kobylky se původně objevily v Paraguayi a do Argentiny se dostaly koncem května. Nyní se jejich hejna nacházejí v argentinské provincii Corrientes sousedící s Uruguayí a Brazílií. Obě země se obávají, že by k nim kobalky také mohly zamířit, a proto bedlivě sledují pohyb hmyzu, který je schopen za den urazit vzdálenost až 150 kilometrů.
 

Hejna kobylek se už přesunula napříč argentinskými provinciemi Santa Fe a Formosa, kde způsobila škody na kukuřičných, třtinových, pšeničných a ovesných polích. Úřady v provincii Corrientes, uvedly, že se jim podařilo část kobylek vyhubit.

Kvůli chladnějšímu počasí v uplynulých dnech byly kobylky méně aktivní a pohybovaly se pomaleji, uvedli představitelé argentinské agentury pro potravinovou bezpečnost SENASA. Dva státy na jihu Brazílie, Rio Grande do Sul a Santa Catarina, se přesto obávají o úrodu.

Argentina ani okolní státy nečelí invazi kobylek poprvé. Naposledy se s jejich velkými hejny potýkaly v letech 2017 a 2019. Kobylky v současné době sužují také Indii a Keňu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

va

vaber

1.7.2020 08:26
přemnožené druhy jen škodí ,to je zákon přírody, jen hloupý člově si myslí ,že stojí nad zákony
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist