https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kral-karel-iii.zahajil-v-cambridgi-stavbu-laboratore-ktera-ma-pracovat-na-snizeni-emisi-v-letectvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Král Karel III. zahájil v Cambridgi stavbu laboratoře, která má pracovat na snížení emisí v letectví

10.5.2023 10:17 (ČTK)
Britský král Karel III. při prvním veřejném vystoupení po víkendové korunovaci slavnostně zahájil stavbu nové laboratoře na Cambridgské univerzitě. Věnoval se tak podle agentury DPA svému oblíbenému tématu, jímž je ochrana klimatu. Laboratoř má totiž umožnit rychlejší dosažení cíle nulových emisí v letectví.
 

Čtyřiasedmdesátiletý britský monarcha v krátkém proslovu vyjádřil "nesmírný obdiv" vůči práci výzkumnic a výzkumníků. Cílem nové Whittleovy laboratoře je zkrátit na polovinu čas potřebný k vývoji klíčových technologií pro dosažení takzvané čisté nuly v letectví a energetice. V současnosti trvá šest až osm let, než nové technologie najdou komerční uplatnění. Karel se v Cambridgi setkal také se zástupci leteckého průmyslu a vlády a diskutoval s nimi o možných cestách k udržitelnému průmyslu.

Král Karel III. byl korunován v sobotu společně s chotí Camillou při okázalé ceremonii v londýnském Westminsterském opatství. Nynější britský panovník se desítky let zasazuje o ochranu přírody a klimatu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

10.5.2023 11:40
A že by začali snižováním leteckého provozu, než něco vyzkoumají, co !
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.5.2023 17:10 Reaguje na smějící se bestie
To dokáže pouze totalita. Poraďte jim, aby si doma pořídili Rusko, ještě lépe KLDR a mají po problému.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

10.5.2023 18:17 Reaguje na Pavel Hanzl
Pro zelené náboženství, to nemůže být problém i v demokracii.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.5.2023 07:41 Reaguje na smějící se bestie
Zcela evidentně je. Problém ale je, že žádné zelené náboženství nemáme, to bychom měli šanci toho klimanetvora zamordovat.
Když se podíváte, co dokázali lidé v historii vybudovat ve jméně Boha, je to až neskutečné. Bez víry (a nemusí být nutně v Boha) člověk nedokáže vůbec nic. To vidíme na naší společnosti, srovnejte si to třeba s Ukrajinou.
Odpovědět
va

vaber

11.5.2023 09:11 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzl a co dokázali lidé zničit ve jménu boha ,to není na plantě vidě ,jelikož je zničeno,
tvoje víra je tak silná ,že nejsi schopen racionálně myslet, tomu se říká pomatenost,
někteří lidé jsou posedlí ďáblen, někteří jsou posedlí Ruskem ,Čínou ,Ukrajinou, EU ,
na to fungují vymítači,fařář jim poradí

Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.5.2023 09:19 Reaguje na vaber
Zase jen plácáte do větru, že?
Náboženství je záležitost lidská, ne Boží, takže má řadu chyb a lidé je dokážou vždy zneužít. Zločinů páchaných ve jméně jakékoliv Boha bylo taky něurékom, ale pozitiva převažují a naše civilizace je především křesťanská a židovská. Bez téhle víry se pořád ještě mlátíme klacky po hlavách. Podívejte se třeba do Ruska, kde jakékoliv náboženství bylo důsledně vykořeněno v celé populaci už dávno.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist