https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-zaplavam-v-japonsku-byl-o-tyden-odsunut-summit-s-eu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli záplavám v Japonsku byl o týden odsunut summit s EU

10.7.2018 00:26 | BRUSEL (ČTK)
Japonská vláda 9.7.2018 oznámila, že při záplavách (na obrázku) a sesuvech půdy na západě a jihu země zahynulo nejméně 100 lidí.
Japonská vláda 9.7.2018 oznámila, že při záplavách (na obrázku) a sesuvech půdy na západě a jihu země zahynulo nejméně 100 lidí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Kvůli záplavám v Japonsku byl odložen summit Evropské unie a Japonska, plánovaný na středu do Bruselu, uvedl včera mluvčí Evropské komise Margaritis Schinas. Šéf komise Jean-Claude Juncker podle něj hovořil telefonicky s japonským premiérem Šinzó Abem a vyjádřil soustrast v souvislosti se ztrátami na životech, které si vyžádaly rozsáhlé záplavy v Japonsku. Schůzka a podpis dohod o obchodní spolupráci se proto uskuteční až o týden později v Tokiu, dodal mluvčí.
 

"Evropská unie je připravena Japonsku všemi způsoby pomoci, pokud to bude potřeba," uvedl Schinas.

Představitelé unie a japonský premiér se ve středu chystali podepsat dohody o strategické a obchodní spolupráci, které by měly odstranit naprostou většinu překážek ve vzájemném obchodu. Podpis se nakonec odehraje v Tokiu v úterý 17. července, kam Juncker zamíří ze své návštěvy Číny, dodal včera Schinas.

Japonská vláda včera oznámila, že při záplavách a sesuvech půdy na západě a jihu země zahynulo nejméně 100 lidí. Šedesát osm dalších se stále pohřešuje, většina z nejhůře postižené prefektury Hirošima.

Současné katastrofální záplavy patří k nejtragičtějším živelním pohromám v Japonsku za poslední čtvrtstoletí, pokud se tedy odhlédne od dvou nejhorších - zemětřesení a tsunami v roce 2011 (skoro 19.000 mrtvých) a ničivého zemětřesení v Kóbe o 16 let dříve (5500 obětí).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist