https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-hledaji-reditele-lesniho-hospodarstvi-tendr-na-ekonomickeho-sefa-nebude
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR hledají ředitele lesního hospodářství, tendr na ekonomického šéfa nebude

21.12.2022 15:59 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Babette Landmesser / Unsplash
Státní podnik Lesy České republiky (LČR) vypsal výběrové řízení na místo ředitele lesního a vodního hospodářství. Výběrové řízení na ekonomického ředitele podnik vypisovat nebude. "Generální ředitel Dalibor Šafařík oslovil několik kandidátů, s nimiž nyní intenzivně jedná. V první polovině ledna rozhodne o obsazení pozice," řekla ČTK mluvčí podniku Eva Jouklová. Před svým jmenováním Šafařík na konci listopadu řekl, že na obě místa odborných ředitelů vypíše výběrová řízení.
 

Zájemci o místo ředitele lesního a vodního hospodářství se mohou hlásit do 30. prosince. Zatím úsek z pověření vede Jiří Groda, který od konce loňského roku do letošního 13. prosince byl pověřeným generálním ředitelem podniku a předtím lesním správcem Lesní správy Vítkov na Opavsku. Grodu vedením úseku pověřil Šafařík, který státní podnik vede od 14. prosince. Do poloviny prosince úsek z pověření vedl lesní správce ze západočeského Stříbra Ivan Klik.

Místo ekonomického ředitele zastával do poloviny prosince právě Šafařík. Řízením ekonomického úseku je nyní pověřen vedoucí odboru daní a účetnictví Jaroslav Peštuka, který úsek z pověření vedl již v první polovině letošního roku.

Obchodní a správní úsek od 1. dubna vedou Radovan Srba a Igor Kalix. Do funkcí je tehdy jmenoval Groda. Srba i Kalix v těchto funkcích působili v letech 2014 až 2018 v týmu bývalého generálního ředitele Daniela Szóráda.

Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi. Za letošní tři čtvrtletí meziročně znásobily hrubý zisk na rekordních 7,39 miliardy korun z loňských 2,9 miliardy Kč. Hlavním důvodem růstu zisku bylo zvýšení cen dřeva. Úkolem Lesů ČR v nadcházejícím období bude obnova lesů po kůrovcové kalamitě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist