https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecka-zoo-na-stedry-den-chysta-alespon-kviz-o-vstupenky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecká zoo na Štědrý den chystá alespoň kvíz o vstupenky

23.12.2020 02:05 | LIBEREC (ČTK)
Zoo patří o Štědrém dnu mezi oblíbené cíle v Liberci, zejména rodin. Za špičkovou denní návštěvnost zahrada považuje zhruba 4000 lidí, loni 24. prosince jich přišlo 5521. Kvůli protikoronavirovým opatřením je ale nyní zoo uzavřená.
Zoo patří o Štědrém dnu mezi oblíbené cíle v Liberci, zejména rodin. Za špičkovou denní návštěvnost zahrada považuje zhruba 4000 lidí, loni 24. prosince jich přišlo 5521. Kvůli protikoronavirovým opatřením je ale nyní zoo uzavřená.
Zdroj | ZOO Liberec
Liberecká zoo na Štědrý den chystá alespoň kvíz o ceny s putováním kolem areálu. Mimořádně také otevře hlavní vchod, kde budou moci lidé zanechat jako každý rok dárky pro zvířata, informovala mluvčí zoo Barbara Tesařová.
 

Zoo patří o Štědrém dnu mezi oblíbené cíle v Liberci, zejména rodin. Za špičkovou denní návštěvnost zahrada považuje zhruba 4000 lidí, loni 24. prosince jich přišlo 5521. Kvůli protikoronavirovým opatřením je ale nyní zoo uzavřená. Na Štědrý den proto chystá alespoň kvízovou soutěž a ze správných odpovědí vylosuje tři výherce, kteří získají celoroční permanentku do zoo. "Všechna kvízová stanoviště soutěžící naleznou, pokud se vydají pěší cestou od hlavního vstupu parkem Petra Bezruče a následně projdou nově zrekonstruovanou původní kamennou bránou do zoo kolem Labutího jezírka," řekla Tesařová. Záznamové archy s pokyny a pravidly soutěže si zájemci budou moci vyzvednout na hlavní pokladně, která bude tento den otevřena od 09:00 do 14:00.

Lidé budou moci u pokladny ve vstupní hale zoo zanechat i dárky zvířatům. Podle Tesařové nejvíce uvítají různé druhy ořechů, sušené ovoce či mrkve. "Ale i proutěné košíky, basketbalové míče nebo hasičské hadice, které poslouží k výrobě speciálních hraček pro zvířata, takzvané enrichmentu," dodala mluvčí zoo. Pro prvních sto dárců bude připravena malá odměna v podobě perníčku s vánočním motivem. Zoo bude možné podpořit i finančně, takzvaným dobrovolným vstupným. Zároveň bude na pokladně zoo na Štědrý den probíhat i sbírka oblečení, které bude následně prodané v obchodech Moment. Výtěžek z prodeje bude věnován na ochranářské aktivity organizace CCBC (České koalice na ochranu biodiverzity).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist