https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-na-jindrichohradecku-v-prirode-opet-zahledli-pumu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé na Jindřichohradecku v přírodě opět zahlédli pumu

28.6.2019 00:30 | J. HRADEC (ČTK)
Lidé podle policie opět zahlédli ve volné přírodě pumu americkou, která před časem zřejmě utekla chovateli. / Ilustrační foto
Lidé podle policie opět zahlédli ve volné přírodě pumu americkou, která před časem zřejmě utekla chovateli. / Ilustrační foto
Foto | Doryce S / Flickr
Lidé podle policie opět zahlédli ve volné přírodě pumu americkou, která před časem zřejmě utekla chovateli. Tentokrát ji viděli na dvou místech na Jindřichohradecku. Bylo to u Markvarce poblíž Dačic a u Červeného Hrádku, kde její pohyb zaznamenali na mobilní telefon. Odborníci nyní ze záběrů zjišťují, zda se skutečně jednalo o uprchlou pumu. Policie o tom včera informovala na svém webu.
 

"V souvislosti s těmito informacemi žádáme širokou veřejnost o obezřetnost při pohybu v uvedených lokalitách. Výskyt šelmy můžete dále oznamovat policistům na linku 158," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Puma americká se několik týdnů pohybuje na rozhraní Jihočeského kraje a Vysočiny. Lidé ji před časem zahlédli na Jindřichohradecku a následně i v Želivi na Pelhřimovsku. Policie zatím neví o tom, že by šelma někoho napadla, uvedla Krausová. Zatím není známo, jak se šelma do přírody dostala. Policisté se domnívají, že patrně uprchla neznámému chovateli.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

28.6.2019 10:11
Ten kraj zván jest Česká Kanada, takže bych se nedivil, že neutekla, a ani že jich tam je více než jedna. Prostě puma do Kanady patří...
Odpovědět

Jan Šimůnek

28.6.2019 13:52
Když sem cpeme vlky, tak proč ne pumy? Konec konců, před časem tu žil i lev jeskynní ...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist