https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/media-nemeckou-klimatickou-zmocnenkyni-se-stane-sefka-organizace-greenpeace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Média: Německou klimatickou zmocněnkyní se stane šéfka organizace Greenpeace

10.2.2022 01:14 | BERLÍN (ČTK)
Německou klimatickou zmocněnkyní se stane šéfka ekologické organizace Greenpeace International Jennifer Morganová. Informovaly o tom s odkazem na vládní zdroje německá média a zahraniční agentury. Do funkce Morganovou navrhla ministryně zahraničí Annalena Baerbocková. Morganová ani Greenpeace informaci nekomentovaly, uvedla agentura Reuters.
 

Morganová, která řídí Greenpeace International od roku 2016, je podle zahraničních agentur zkušenou klimatickou diplomatkou. Podle analytičky Jennifer Tollmannové z berlínské organizace E3G byla Morganová "ve středu jednání o pařížské klimatické dohodě" z roku 2015. Vedle toho se také účastnila přímých akcí organizace Greenpeace. V loňském roce například blokovala se čtyřicítkou dalších aktivistů vstup do rafinérie společnosti Shell v Rotterdamu. Akcí chtěla organizace vyzvat Evropskou unii k rychlejšímu ukončení používání fosilních paliv.

Nový německý kancléř Olaf Scholz si vytyčil cíl vytvořit klub vyspělých ekonomik, jež budou společně pracovat na rychlejším snižování dopadu ekonomických aktivit na životní prostředí. Letos v lednu na Světovém ekonomickém fóru kancléř prohlásil, že jeho země využije předsednictví ve skupině zemí G7 k prosazení norem pro boj s globálním oteplováním. Podle analytiků Morganová, jejíž funkce je součástí ministerstva zahraničí, může výrazně přispět k rozvoji německé klimatické diplomacie.

Funkci klimatického vyslance zřídila v posledních letech řada zemí. V USA ho zastává bývalý ministr zahraničí John Kerry. V Evropské unii mají tento post například Dánsko a Nizozemsko.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (17)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

10.2.2022 02:59
však už Němci litují, co zvolili na podzim...to vyžerou až do morku kostí, blbý je, že to co smrdí v Německu smrdí všude...
Odpovědět
ms

11.2.2022 03:05 Reaguje na Jaroslav Řezáč
Morganová, agresivní ekologická aktivistka z Greenpeace, kteří neváhají ani nad lidskými oběťmi, má také dostat post státní tajemníce na MZV SRN. Soudruzi z NDR ale zapomněli na mličkost, nemá německé občanství. Dostane prý obratem. Vzkaz mladým ekologickým aktivistům je jasný: buďte draví a agresivní a vysloužíte si si skvělé zelené posty. Že to připomíná mládežnické bojůvky v hnědých košilích v Německu před 90 lety? Shoda čistě náhodná.
Odpovědět
RV

Richard Vacek

10.2.2022 04:51
Být Němcem, obával bych se, že extremistický pohled na svět se promítne i do německé politiky.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

10.2.2022 10:49
Mohl by mi, prosím, někdo názorně vysvětlit, co to je ta klimakterická zmocněnkyně? Děkuji předem.
Odpovědět
DA

DAG

10.2.2022 14:17
No potěš.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

10.2.2022 15:14
Docela bych taky stál o funkci klimatického zmocněnce. Může to být velmi lukrativní job dohazovat zakázky na OZE.
Odpovědět
ms

11.2.2022 03:06 Reaguje na Jiří Svoboda
Dostane k tomu ještě funkci státní tajemnice na ministerstvu zahraničí s platem 15.000 eur měsíčně plus výlohy. Ale napřed jí musí zelení rychle vyřídit německé občanství.
Odpovědět
kk

karel krasensky

10.2.2022 19:11
Počítam,že normální Helmuti a Hildegardy časem začnou kupovat nemovitosti v pohraníčí a stěhovat se do čr.A tak se sudety zase stanou německé
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.2.2022 22:13 Reaguje na karel krasensky
To těžko. Skopčáci se stěhovali k nám v době, kdy na tom bylo české království výrazně lépe, než stále válčící německá knížctví.
Dnes je to přesně naopak, národ je totálně rozeštvaný a nikdy nevíme, jestli zase nespadneme do ruské dupy.
V Německu se neztratila většinový důvěra ve stát a demokracii (asi hodně vlivem mutr Merkelové), kdežto u nás to horší být snad nemůže.
A podle toho vypadáme i hospodářsky.
Odpovědět
JO

Jarka O.

11.2.2022 07:17 Reaguje na Pavel Hanzl
Poraďte mi prosím značku vašich výborných růžových brýlí a ještě růzovějších pilulek.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

11.2.2022 14:56 Reaguje na Jarka O.
Začínám si myslet, že PH neexistuje, taková stupidita není v lidském mozku vůbec možná.
Odpovědět
JO

Jarka O.

12.2.2022 21:50 Reaguje na Milan Dostál
Je mi z jeho výkladu historie zle. Z hospody by ho za něj vyrazili, doufám. Je vůbec možný, aby tohle produkoval 1 důchodce, ne spíš nějaká skupina.
Odpovědět

Jirka Černý

10.2.2022 20:35
V Německu mají extrémy v politice velkou tradici.
Odpovědět
JO

Jarka O.

10.2.2022 21:21
Nejdřív jsem myslela, že je na obrázku Brian May, bohužel ne. Přímé akce GP u Berlína: chodi na pokusná pole a do skleníků, vytrhávají tam nich vyzkumníkům rostliny, výzkumníci na ně hledí z oken a nezasáhne nikdo. V pracovní době. To je vztah GP k práci jiných a k zemědělství. Ale živí je to dobře a mají známé na správných místech. Mně je pořád záhada, kdo je platí.
Odpovědět
DB

Darth Bane

10.2.2022 21:41 Reaguje na Jarka O.
Plati je ropná společnost BP.
Odpovědět
JO

Jarka O.

10.2.2022 21:48 Reaguje na Darth Bane
To jsou Angličani, ne? A proč je živí?
Odpovědět
DB

Darth Bane

13.2.2022 22:08 Reaguje na Jarka O.
To je na dlouhý výklad, ale fakt má Greenpeace od BP 10 mil USD ročně. Ale věřte, že BP ví, co dělá.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist