https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-festivalu-glastonbury-letos-nebudou-k-mani-plastove-lahve
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na festivalu Glastonbury letos nebudou k mání plastové lahve

28.2.2019 02:40 | LONDÝN (ČTK)
Při posledním ročníku festivalu v roce 2017 návštěvníci vypili nápoje z více než 1,3 milionu PET lahví.
Při posledním ročníku festivalu v roce 2017 návštěvníci vypili nápoje z více než 1,3 milionu PET lahví.
Na britském hudebním festivalu Glastonbury letos poprvé nebudou k mání žádné nápoje v plastových lahvích. Oznámili to pořadatelé, kteří tak prý chtějí podpořit celosvětový boj s plastovým odpadem. Při posledním ročníku festivalu v roce 2017 návštěvníci vypili nápoje z více než 1,3 milionu PET lahví.
 

"Je jasné, že boj proti plastovému odpadu vedeme všichni, je to obrovský úkol a my jsme s ním poněkud pozadu, takže se musíme vydat správným směrem," uvedla Emily Eavisová, dcera zakladatele festivalu, která hudební událost spolupořádá. "V téhle chvíli se chceme zaměřit na lahve... budeme lidem radit, aby si vzali s sebou vlastní lahve a budeme lahve na více použití nabízet i přímo na místě," dodala.

Festival v Glastonbury už v předchozích ročnících provozovatelům občerstvení zakázal používat plastové příbory a nádobí na jedno použití, zákaz platí i pro plastová brčka.

Festival v Glastonbury je každoročně jednou z největších hudebních událostí roku a do Anglie se na něj sjíždí desítky tisíc návštěvníků. Lístky na letošní ročník se loni prodaly během půl hodiny a na festival by mělo dorazit 200.000 lidí.

Kompletní program letošního ročníku pořadatelé ještě nezveřejnili, mezi hlavní hvězdy by ale měli patřit například hiphoper Stormzy či zpěvačky Janelle Monáe a Kylie Minogue.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

28.2.2019 16:13
Přitom zrovna akce tohoto druhu umožňují při jen mírně nestupidním způsobu odběru prázdných lahví zajistit jejich téměř stoprocentní návratnost.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist