https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecko-da-ctyri-miliardy-eur-na-podporu-ekologictejsi-vyroby-uvadi-reuters
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Německo dá čtyři miliardy eur na podporu ekologičtější výroby, uvádí Reuters

19.2.2024 10:29 (ČTK)
Berlín plánuje udělit dotace společnostem v průmyslových odvětvích jako je ocelářství, sklářství, papírnictví a chemický průmysl.
Berlín plánuje udělit dotace společnostem v průmyslových odvětvích jako je ocelářství, sklářství, papírnictví a chemický průmysl.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Německá vláda podpoří energeticky náročné podniky, které přejdou na ekologickou výrobu. Podle zdrojů agentury Reuters se jim chystá poskytnout dotaci čtyři miliardy eur (bezmála 102 miliardy Kč). Je to součást snahy Německa stát se do roku 2045 klimaticky neutrální zemí.
 

Berlín plánuje udělit dotace společnostem v průmyslových odvětvích jako je ocelářství, sklářství, papírnictví a chemický průmysl. Na subvenci plánovanou na patnáct let dosáhnou, když sníží emise uhlíku vznikající při výrobě, uvádí podle Reuters ministerstvo hospodářství.

Ministerstvo také sdělilo, že s plánovanými dotacemi souhlasila Evropská komise. Dodalo, že brzy vyhlásí první výzvy k předkládání žádostí o dotace.

Díky takzvaným smlouvám na ochranu klimatu bude vláda podnikům kompenzovat dodatečné náklady na ekologickou výrobu v odvětvích, kde v současné době nelze vyrábět šetrně ke klimatu a být přitom konkurenceschopný.

Celý program byl ohrožen po loňském rozhodnutí ústavního soudu. Ten vládě zakázal použít na projekty ochrany klimatu zhruba 60 miliard eur z dluhu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

27.2.2024 08:52
To zas Fricek ulétl. Přesně tento druh technokratického chování způsobuje více škod než užitku.
Reakce fotosyntézy by se daly shrnout do sumární reakce, kterou jistě známe již ze základní školy: 6 CO2 + 6 H2O → C6H12O6 + 6 O2.

V EU ( a nejen tam) , je řada ploch, které by se daly zalesnit. Následovala by průběžná péče a kontrola.
Uložit by se tak dala kvanta CO2 a současně bychom revitalizovali krajinu.
Ale Habeck je typický ekomagor , který si nevidí na špičku nosu. O čemž ostatně svědčí zoufalý stav německého průmyslu.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist