https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/neznamy-pachatel-v-londyne-zastrelil-nekolik-lisek-samostrilem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Neznámý pachatel v Londýně zastřelil několik lišek samostřílem

10.11.2020 10:54 | LONDÝN (ČTK)
Anglická organizace zabývající se ochranou těchto šelem slíbila, že za informaci vedoucí k nalezení pachatele vyplatí až 2000 liber (59 000 korun). Ilustrační obrázek
Anglická organizace zabývající se ochranou těchto šelem slíbila, že za informaci vedoucí k nalezení pachatele vyplatí až 2000 liber (59 000 korun). Ilustrační obrázek
Londýnská policie zahájila vyšetřování kvůli liškám, které někdo na jihovýchodě britské metropole zasáhl samostřílem. Anglická organizace zabývající se ochranou těchto šelem slíbila, že za informaci vedoucí k nalezení pachatele vyplatí až 2000 liber (59 000 korun), napsal zpravodajský server BBC.
 

Jedno ze zvířat bylo ještě naživu nalezeno minulý týden v Greenwichi a odvezeno do záchranné stanice v Kentu, kde následkům zranění podlehlo. Podle policie byla už dříve na stejném místě nalezená další liška a jinou lidé viděli s šípem v těle.

"Je absolutně šokující, že dvě zvířata zemřela za takových příšerných okolností. Je zřejmé, že ať už to udělal kdokoliv, činil tak úmyslně a je znepokojivé, že by někdo chtěl zranit a zabít divoké zvíře," uvedla Conchi Gagová z útvaru při londýnské policii, který se zabývá zločiny vůči divoce žijícím zvířatům.

Charitativní organizace The Fox Project, která nabízí odměnu za nalezení pachatele, se podle jejího zakladatele ročně postará o více než 1000 lišek; zabití šelem samostřílem je podle nich šokující a nepochopitelné.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Štemberk

10.11.2020 15:22
Nevím, do jaké míry lze považovat za záslužnou činnost, pečovat o městské lišky. Spíš bych to kladl na roveň s krmením městských holubů. Kdyby se do populace Londýnských lišek dostala vzteklina, mohl by to být docela vážný problém.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

10.11.2020 21:09 Reaguje na Jaroslav Štemberk
Lišky patří mezi predátory a v městech loví, mimo jiné, i přemnožené potkany a myši. Takže zase tak neužitečné nejsou. Jo a mimochodem, na předměstí velkých měst v Africe a Asii se pohybují levharti, kteří loví i psy a prasátka rezidentů. Když to tak proberu, tak radši ty lišky.
Odpovědět

Jirka Černý

10.11.2020 17:24
Hranice toho co se považuje za absolutně šokující se nějak posouvá.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

10.11.2020 18:16
Když tu čtu, jak zachrání ročně 1000 lišek, tak vidím, že ta lidská blbost
nezná hranic. Zvěř v lesích vybít, dobytkem krmit šelmy, ve městech chránit lišky a v Německu i divočáky. Čekám, kdy začnou chránit potkany, myši, blechy a vši. Přece taky chtějí žít a my je zbytečně hubíme.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

10.11.2020 20:13 Reaguje na Břetislav Machaček
Ano, proti blbosti i bohové marně bojovali a marně bojují, dnes zejména. Je-li něco nekonečné, je to blbost lidí a ekoaktivistů zvláště. Je to neuvěřitelná zhovadilost celé společnosti, když politické strany bojují za legalizaci drog (v Česku na př. Piráti).
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

10.11.2020 20:21 Reaguje na Jiří Daneš
A tak není divu, že policie hlídá lišky ve městech. Ti potkani a další, se budou hlídat co nevidět, jsou přece také součástí živé přírody a byli tady vždy, ba i před praotcem Čechem. Blechám a vším bude věnována zvlášní péče, a budou se také vracet do bytů štěnice, šváby a další (jenom rusi budou stále nežádoucí), ty jsou k žalosti ochránců, téměř vyhubeny a dnešní děti tak jsou ochuzené o možnost si jich užít.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist