https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostrava-na-ozdravne-pobyty-deti-opet-vycleni-15-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostrava na ozdravné pobyty dětí opět vyčlení 15 milionů korun

28.12.2016 10:29 | OSTRAVA (ČTK)
Ostrava v příštím roce opět věnuje 15 milionů korun do Fondu pro děti ohrožené znečištěním ovzduší, z něhož se hradí ozdravné pobyty školáků. Do fondu už přispěly také některé velké společnosti, které působí na území města, a to zhruba 350 000 korun. Už dříve město získalo milionový dar od společnosti ArcelorMitall Ostrava, řekla mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.
 

Letos v říjnu zastupitelé z fondu poskytli 40 školám dotace na ozdravné pobyty za více než 18,3 milionu korun. Děti na pobyty mohou vyjet do konce dubna.

"První desítky dětí vyrazily za příspěvky z fondu do hor a my už dáváme dohromady finance na další ročník výzvy. Doufám, že se nám podaří shromáždit ještě více peněz než v letošním roce a zvýší se také počet dětí, kterých letos do přírody vyrazí 3306. Příspěvek z rozpočtu města jsme zdvojnásobili už před dvěma lety, teď jsem se s žádostí o příspěvky obrátila na firmy z regionu a věřím, že přispějí i další," řekla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová (ANO).

Ostrava zřídila Fond pro děti ohrožené znečištěním ovzduší v květnu 2010 a pravidelně z něj hradí pobyty dětí na čerstvém vzduchu. Ozdravný pobyt musí trvat minimálně 14 dnů a musí se uskutečnit v oblasti, která není zasažena smogovou situací.

"Celková výše prostředků, kterou mohou školy použít na jednoho žáka, se oproti minulému období zvýšila o 1500 korun, to je na 6000 korun na jednoho žáka. Důvodem navýšení prostředků je snaha o zlepšení podmínek pro zajištění kvalitnějšího stravování a ubytování," uvedla Vojkovská.

Z prostředků fondu lze hradit ubytování, stravování, dopravu, doprovodný program ozdravného charakteru či pojištění a poplatky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist