https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-zustane-otevrena-i-o-vanocich-deti-budou-mit-vstup-zdarma
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská zoo zůstane otevřená i o Vánocích, děti budou mít vstup zdarma

23.12.2022 00:23 | OSTRAVA (ČTK)
Zoo v zimě
Zoo v zimě
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Pavel Vlček / Zoo Ostrava
Ostravská zoologická zahrada zůstane už tradičně otevřena i o vánočních svátcích, na silvestra a Nový rok. Připraven bude vánoční program a děti do 15 let budou mít na Štědrý den a následující dva sváteční dny vstup do zahrady zdarma, řekla ČTK mluvčí zoo Šárka Nováková.
 

"Na Štědrý den bude zoo otevřena jako kterýkoli jiný den, tedy od 09:00 do 16:00, pokladny a pavilony se uzavřou o hodinu dříve. Tradičně se uskuteční i speciální štědrodenní komentované setkání u vybraných druhů zvířat," uvedla Nováková. Návštěvníci se tak mohou dozvědět zajímavosti ze života pand, žralůčků, šimpanzů nebo hrochů.

"Zájemci mohou na Štědrý den i celou zimu nadělit volně žijícím ptákům. Do krmítek, kterých je po zoo nainstalováno několik, mohou nasypat s sebou přinesené krmení, například slunečnicová a další semínka, případně umístit lojovou kouli, nejlépe bez plastové síťky. Vhodné ptačí krmení je k dispozici zdarma na požádání také u vstupu do zoo," řekla mluvčí.

O vánočních prázdninách mohou lidé zavítat i do pěstebních skleníků v botanickém zázemí zoo, které nejsou veřejnosti obvykle přístupné. "Zájemci se mohou těšit na pestrou kolekci užitkových rostlin z celého světa, například ananasy, různé druhy citrusů, banánovníky nebo rozličné koření," doplnila mluvčí.

Prohlídky se budou konat od 27. do 29. prosince vždy v 11:00. Trvají přibližně 60 až 80 minut a jsou zahrnuty v ceně vstupného do zoo. Kvůli omezené kapacitě je ale vhodné se na ně předem objednat. Sraz zájemců je u výběhu plameňáků, kde si skupinu vyzvedne průvodce.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist