https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/papez-frantisek-vyzval-k-ochrane-mori-a-oceanu-pred-plasty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Papež František vyzval k ochraně moří a oceánů před plasty

3.9.2018 00:25 (ČTK)
Papež František v sobotu vyzval k boji proti znečišťování světových moří a oceánů plastem.  / Ilustrační foto
Papež František v sobotu vyzval k boji proti znečišťování světových moří a oceánů plastem. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Papež František v sobotu vyzval k boji proti znečišťování světových moří a oceánů plastem. Postěžoval si rovněž na nedostatek účinných opatření na ochranu vody, informovala v sobotu agentura AFP. Přístup k vodě by podle nejvyššího představitele katolické církve měl být právem každého člověka.
 

"Nemůžeme dovolit, aby naše moře a oceány byly pokryty rozsáhlými poli plovoucího plastu," řekl František, podle kterého je nutné přijmout konkrétní opatření pro boj s tímto "stavem nouze". "Musíme se modlit, jako by vše záviselo na Boží prozřetelnosti, a musíme pracovat, jako by vše záleželo na nás," doporučil papež.

Opatření na ochranu moří a oceánů je nutné podle Františka přijímat na mezinárodní úrovni. Za nepřijatelnou pak označil privatizaci vodních zdrojů na úkor "lidského práva na přístup k tomuto statku".

Papež František o nutnosti ochrany životního prostředí hovoří velmi často, v roce 2015 dokonce věnoval tomuto tématu celou svou druhou encykliku. V ní vyzval země světa, aby snižovaly množství skleníkových plynů v ovzduší.

Přečtěte si recenzi na katolický bestseller!



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist