https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/papousek-na-novem-zelandu-ukradl-kameru-a-natocil-svuj-let
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Papoušek na Novém Zélandu vzal turistům kameru a natočil svůj let

6.2.2022 00:42 | WELLINGTON (ČTK)
Alpinští papoušci z rodu Nestor kea jsou podobně jako straky známí svou příchylností k lesklým předmětům a nic netušícím turistům často uloupí svačinu, odloženou peněženku nebo kapesníky.
Alpinští papoušci z rodu Nestor kea jsou podobně jako straky známí svou příchylností k lesklým předmětům a nic netušícím turistům často uloupí svačinu, odloženou peněženku nebo kapesníky.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Bernard Spragg. NZ / Flickr.com
Papoušek na Novém Zélandu ukradl turistům outdoorovou kameru a natočil sám sebe při letu. Záběry odvysílala místní televize díky tomu, že se okradené rodině podařilo opuštěnou kameru v terénu zase najít. Napsal to deník The Guardian.
 

Rodina Verheulových přišla o kameru při horské túře v národním parku Fiordland na novozélandském Jižním ostrově. Při odpočinku u horské chaty natáčeli hejno papoušků a jeden z nich pak odloženou kameru vzal do zobáku a odletěl.

Alpinští papoušci nestor kea milují zejména výrobky z gumy, například gumové těsnění aut nebo pohorky. Jsou proslulí svou hravostí a inteligencí - "soupeří" o tento titul s vránou novokaledonskou. Protože je zajímá cokoli nového, tentokrát je zaujala kamera. Tu se nicméně podařilo vypátrat.

"Prostě jsme šli za zvukem, viděli jsme je (papoušky) ve stromě – když nás slyšeli přicházet, tak uletěli... Můj syn se šel podívat na skály, které vypadaly jako příhodné místo, kde by pták mohl přistát a tam kamera ležela a stále ještě natáčela," popsala zážitek místní stanici TVNZ Alex Verheulová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LD

Libor Dostálek

19.11.2022 09:57
To je nádhera. To jsou jedinečné záběry, které by nikdy nikdo nenatočil. Já si třeba takto točím jízdu autem. Koupil jsem si tady https://www.2din.cz/ kameru, a když jedeme na hory, tak si točím cestu. Při řízení dávám pozor na auta a nekoukám tolik po okolí, tak si pak pouštím záznam :-) .
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist