https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-v-londyne-zakazala-dalsi-protesty-extinction-rebellion
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie v Londýně zakázala další protesty Extinction Rebellion

16.10.2019 00:12 (ČTK)
Londýnská policie zakázala další protesty členů ekologického hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) v britské metropoli. / Ilustrační foto
Londýnská policie zakázala další protesty členů ekologického hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) v britské metropoli. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Londýnská policie zakázala další protesty členů ekologického hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) v britské metropoli. V prohlášení z pondělního večera podle BBC varovala, že kdo se demonstrací zúčastní od pondělních 22:00 SELČ, může být zatčen. Někteří aktivisté ale včera podle agentury Reuters v protestech pokračovali, jejich cílem se stalo sídlo ministerstva dopravy.
 

Jedna ze zakladatelek hnutí vyšplhala nad vchod do budovy na protest proti plánovanému projektu trati pro vysokorychlostní vlaky, který si podle kritiků vyžádá kácení lesů. Pak se snažila kladivem rozbít skleněnou výplň. Aktivistku nakonec sundal jeden z policistů.

Celkem policie od vypuknutí protestů minulé pondělí zadržela více než 1400 lidí, z toho přes 70 bylo obviněno z poškozování cizí věci nebo narušování provozu na dálnici.

Aktivisté pak v prohlášení uvedli, že opustili londýnské Trafalgarské náměstí, které obsadili. "Mezinárodní vzpoura ale pokračuje," dodali. Policisté podle BBC přesto museli některé demonstranty, kteří se k náměstí přilepili, k odchodu donutit. Stovky manifestujících v pondělí také blokovaly křižovatky před budovou britské centrální banky.

Od minulého pondělí se v Londýně uskutečnilo několik protestů, které měly původně trvat dva týdny. Konaly se například na menším letišti London City. Demonstranti tak chtěli upozornit na to, že vláda podle nich musí dělat více v boji proti změnám klimatu.

Blokády dopravy v minulých týdnech aktivisté mezinárodního hnutí pořádali mimo jiné i v Praze.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

16.10.2019 05:40
Jednoznačně správná reakce civilizované společnosti na akce lidí, kteří nás chtějí vrátit zpět do středověku nebo ještě dál.
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

16.10.2019 12:42 Reaguje na Jan Šimůnek
Jediní, kteří nás vráti zpět (a to rovnou do půdy) je právě ta vaše civilizovaná společnost... jste hloupý Šimůnku...
Odpovědět
VH

Vladimír Hošek

16.10.2019 09:27
zelení komunisti se hlásí o slovo
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist