https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/posledni-rijnovy-vikend-bude-ve-zlinske-zoo-patrit-oslave-svatku-halloween
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Poslední říjnový víkend bude ve zlínské zoo patřit oslavě svátku Halloween

29.10.2021 00:20 | ZLÍN (ČTK)
Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států a následně do dalších zemí.
Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států a následně do dalších zemí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Poslední říjnový víkend bude ve zlínské zoologické zahradě patřit oslavě svátku Halloween. Areál zahrady již rozzářila výzdoba, ve které nechybí čarodějnice, kostlivci, obrovské pavučiny, netopýři nebo dýně, sdělila ČTK mluvčí zahrady Romana Bujáčková. Hlavní program zoo chystá na sobotu 30. října.
 

"Děti se mohou těšit na oblíbené dlabání dýňových 'lampiček' a komentovanou prohlídku s čarodějnicemi, pro starší bude připravena noční strašidelná stezka. V sobotu 30. října bude otevírací doba prodloužena do 20:00, pokladny budou k dispozici do 18:00," uvedla mluvčí. V neděli bude běžná otevírací doba do 17:00.

Sobotní program začne ve 13:00 dlabáním dýní na nádvoří zámku. Večer bude připravena strašidelná noční stezka. Na úseku od tropické haly po sezonní vstup bude deset stanovišť, na kterých si budou moci návštěvníci vyzkoušet svou odvahu. Cestu večerní zahradou usnadní louče a světelné směrové šipky. U vstupů do zahrady si budou moci návštěvníci také koupit lampionovou soupravu.

Halloweenské dýně si užijí i zvířata v zoo. Do vybraných expozic umístili pracovníci zahrady vydlabané i plné dýně. "Třeba pro surikaty to bude hlavolam ukrývající odměnu, pro hyeny, lvy nebo tygry zábavná hračka a pro slony nebo medvědy sladká pochoutka," uvedla mluvčí.

Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států a následně do dalších zemí. Svátek Día de los Muertos je jedním z nejvýznamnějších v Mexiku. Slaví se 1. a 2. listopadu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist