https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/presne-za-tyden-zacina-environmentalni-filmovy-festival-ekofilm
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přesně za týden začíná environmentální filmový festival EKOFILM

7.10.2020 15:15 | PRAHA (Ekolist.cz)
Kup víc!
Kup víc!
Zdroj | Ekofilm
Za týden začíná 46. ročník mezinárodní filmový festival s environmentální tematikou EKOFILM. Návštěvníci se mohou od 14. do 17. října těšit na řadu atraktivních a hloubavých filmů z celého světa. Díky internetu zůstala zachována i drtivá většina doprovodného programu. K úvodní besedě Je spotřeba potřeba? i dalším diskuzím, přednáškám a slavnostnímu zahájení i vyhlášení vítězů se budou moct lidé připojit online na stránkách a facebookových profilech EKOFILMu a ministerstva životního prostředí. Vstup na projekce je zcela zdarma, stačí se registrovat na webu www.ekofilm.cz/program/. Informují o tom pořadatelé Ekofilmu.
 

„Úvodní besedu jsme záměrně koncipovali tak, aby se k tématu naší spotřeby mohli vyjádřit ekonomové, akademici, politici i lidé přímo z byznysu. Postupná proměna naší spotřeby totiž přináší řadu výzev a příležitostí a naším cílem je otevřít debatu i nabídnout inspiraci, kudy může vést cesta. Chtěl bych všechny srdečně na celý festival pozvat. Díky tomu, že budeme úvodní besedu i další doprovodný program živě streamovat, budu rád, pokud pozvání přijmou nejen lidé v Brně, ale i napříč republikou,“ zve na letošní ročník ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Velmi mě těší, že i přes letošní bezpečnostní opatření můžeme v Brně už pošesté přivítat diváky EKOFILMu, jehož jsme tradičně hrdým partnerem. V Brně se stavíme k problematice životního prostředí čelem a už teď běží řada projektů, které mají lidem pomoci co nejvíce snížit dopady spotřeby na životní prostředí. S probíhajícími změnami klimatu kvituji každou snahu o edukativní činnost a přeji festivalu co nejvíce návštěvníků,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Funkci festivalové scény budou mít některá místa přímo v centru Brna. „Chceme, aby bylo město Brno i po roce 2030 příjemným místem k životu, proto zavádíme řadu adaptačních opatření, která se dotýkají Brňanů i návštěvníků města. Uvědomujeme si zodpovědnost, jakou neseme, proto jsme kampaň #PripravBrno, která shrnuje základních 10 kroků, jak naše město na změnu klimatu připravit. Pracujeme na tom, aby Brno bylo zelenější, ekologičtější a zdravější. EKOFILM, který se právě těmito tématy zabývá, město Brno dlouhodobě podporuje. Letos jsme na jeho organizaci přispěli 450 tisíc korun,“ doplňuje první náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Projekce budou probíhat v Univerzitním kině Scala a v Sále společenského centra Úřadu městské části Brno-střed. Pro účastníky zůstává fyzicky přístupná i nesoutěžní filmová ukázka z cyklu Česko řeší klima se „sit down show“ stand-up komičky Adély Elbel ve čtvrtek 15. října od 18:00 v Chill out zóně Scala. Stejně tak komentovaná projekce nesoutěžních filmů youtuberky a influencerky Dewii s názvem Udržitelnost prochází žaludkem. Ta proběhne v sobotu 17. října od 18:00 taktéž v Chill out zóně Scala.

Pod širým nebem pak z doprovodného programu proběhne fotografický workshop (Ne)spoutaná příroda porotce festivalu, režiséra a fotografa Jana E. Svatoše. Další částí doprovodného programu, která se do online prostředí nepřesouvá, je výstava Není zvěř jako zvěř. Probíhá na brněnském Moravském náměstí už od 5. října a končit bude 25. října. Vybrané doprovodné akce budou živě streamovány na webu a sociálních sítích EKOFILMu, ministerstva životního prostředí a za podpory internetové televize MALL.TV.

46. ročník nejstaršího evropského filmového festivalu s ekologickou tematikou EKOFILM se koná opět v Brně, ve dnech 14. – 17. října 2020. Aktuální informace naleznete na webu www.ekofilm.cz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist