https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pruzkum-vetsina-nemcu-je-zatim-k-elektromobilum-skepticka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průzkum: Většina Němců je zatím k elektromobilům skeptická

9.9.2019 00:15 | HANNOVER (ČTK)
Většina Němců má zatím k elektromobilům skeptický postoj a pokládá je za příliš drahé a nepraktické. / Ilustrační foto
Většina Němců má zatím k elektromobilům skeptický postoj a pokládá je za příliš drahé a nepraktické. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Většina Němců má zatím k elektromobilům skeptický postoj a pokládá je za příliš drahé a nepraktické. Vyplývá to z výsledků průzkumu poradenské společnosti EY, kterého se zúčastnilo zhruba 2500 lidí a z kterého včera citovala agentura DPA.
 

Téměř dvě třetiny respondentů uvedly, že by si v současnosti elektromobil nepořídily. Za hlavní důvod nejčastěji označili malou dojezdovou vzdálenost, za kterou s nepatrným odstupem následovala relativně vysoká cena. Dalším argumentem byla dlouhá doba nabíjení baterie.

Skepticky se Němci podle průzkumu stavějí rovněž k samořízeným vozům, které u řady lidí vyvolávají pochybnosti kvůli bezpečnosti, etickým otázkám či odpovědnosti za škody. Téměř polovina respondentů by se do plně autonomního vozu nechtěla posadit. Částečně autonomní vozy, ve kterých se řidič může podílet na rozhodování, odmítá 30 procent respondentů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

9.9.2019 09:02
Pořád ještě se politickým aktivistům nedaří u normálních lidí potlačit zdravý rozum.
Odpovědět
VN

Václav Neguš

25.9.2019 23:37
Každý rozumný člověk přijde třeba i časem na to,že elektromobilita není všespásná,ale jen doplněk při městské dopravě-například.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist