https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pust-na-ekologicky-zpusob-ctyricet-dni-bez-auta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Půst na ekologický způsob: Čtyřicet dní bez auta

28.1.2016 01:53 | PRAHA (Ekolist.cz)
Autopůst se v České republice koná pravidelně od roku 2011. Inspirací se mu stala podobná akce v Rakousku a Německu
Autopůst se v České republice koná pravidelně od roku 2011. Inspirací se mu stala podobná akce v Rakousku a Německu
Českobratrská církev evangelická už po páté vybízí, aby se lidé postili i netradičním způsobem a zapojili se do akce Autopůst. Po čtyřicet postních dní by se měli lidé vzdát automobilů a jezdit tramvají, vlakem nebo na kole.
 

„Autopůst je jiná forma půstu, je impulsem k zamyšlení nad naším přístupem k životnímu prostředí, můžeme tak spoluvytvářet budoucnost, která si více váží života na Zemi,“ popsal smysl iniciativy její organizátor Marek Drápal. Bylo by podle něj hezké, kdyby lidé častěji využívali šetrnější alternativy v dopravě i po skončení půstu.

Postní období začíná Popeleční středou, která letos připadá na 10. února, a končí na Bílou sobotu 26. března. Připojit se chystá například Ludmila Nepomucká z Brna. „Přijde mi to jako zajímavý nápad a chci to vyzkoušet. Jsem sama zvědavá, zda to zvládnu neporušit. S malým dítětem to bude docela výzva,“ říká.

Autopůst se v České republice koná pravidelně od roku 2011. Inspirací se mu stala podobná akce v Rakousku a Německu. Akci organizuje poradní odbor pro otázky životního prostředí při synodní radě Českobratrské církve evangelické a zaštiťuje ji Česká křesťanská environmentální síť.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist