https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svozove-firmy-pres-svatky-posili-svoz-trideneho-odpadu?fbclid=IwAR2EFusV2IF_W3D9A1yY0oTneKJvfUYCnjqSjckQWPtI2bI5jIHW2CX9R1M
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Svozové firmy přes svátky posílí svoz tříděného odpadu

21.12.2022 00:52 | PRAHA (ČTK)
Mana dodal, že vánoční stromky patří v případě veřejně dostupných kontejnerů a popelnic vedle nich, u činžovních či rodinných domů by je lidé měli odnést k nejbližším popelnicím na tříděný odpad.
Mana dodal, že vánoční stromky patří v případě veřejně dostupných kontejnerů a popelnic vedle nich, u činžovních či rodinných domů by je lidé měli odnést k nejbližším popelnicím na tříděný odpad.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Svozové firmy posílí v Praze přes svátky svoz tříděného odpadu, směsný budou odvážet jako v běžných dnech. Výjimkou bude Nový rok, kdy v obou případech zůstanou odpadky až na výjimky na místě a svoz firmy zajistí ve dnech následujících, sdělil mluvčí Pražských služeb Radim Mana.
 

Svozové vozy budou jezdit mezi 23. a 31. prosincem v běžném režimu. "Programy svozů a úklidů jsou naplánovány tak, aby nedocházelo k přeplnění sběrných nádob a vznikající nepořádek v jejich okolí byl průběžně odstraňován," uvedl mluvčí. Dodal, že svoz kontejnerů na tříděný odpad bude posílen kvůli předpokládané vyšší zátěži.

Mana dodal, že vánoční stromky patří v případě veřejně dostupných kontejnerů a popelnic vedle nich, u činžovních či rodinných domů by je lidé měli odnést k nejbližším popelnicím na tříděný odpad. "Vyhozené vánoční stromky rozhodně nepatří do sběrných nádob na směsný odpad, protože výrazně snižují jejich kapacitu," sdělil Mana.

PSAS zajišťují svoz a zpracování odpadu pro zhruba dvě třetiny metropole. Od roku 2018 je jediným vlastníkem firmy Praha, když město vytěsnilo drobné akcionáře pomocí takzvaného squeez-outu. Zbytek svozu odpadu v Praze zajišťuje AVE CZ podnikatele Daniela Křetínského a další firmy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

HH

Honza Honza

23.12.2022 10:35
EU a vláda ČR prosazuje fotovoltaiku na každé střeše, u každého nového RD. Aby tato fotovoltaika měla smysl musí mít přiměřenou návratnost. Spotřebuji-li 20tisKč/elektřinu/rok není pro mě účelné budovat fotovoltaiku za 400 tis- zde je splatnost 20 let, přitom v zimě FV nevyrobí nic. Dotace na neúčelný produkt zatěžuje stát.
Je třeba uvažovat o virtuální baterii, kde by se vyrobená el. v létě využila a poskytla na topení v zimě (pohon TČ), pak by fotovoltaika byla velmi výhodná.
Inspiroval mě tento článek, kdy by se vyrobená el. mohla využít na zpracování- drcení a roztavení plastů - jen v létě a získané peníze by se mohly poskytnout výrobcům el. na zimu a zadotovat jejich topení ve formě snížené ceny za elektřinu.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist