https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tresty-za-tyrani-zvirat-budou-prisnejsi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tresty za týrání zvířat budou přísnější

1.6.2020 08:33 | PRAHA (ČTK)
Trestný čin chovu v nevhodných podmínkách a trest zákazu chovu zvířat míří na provozovatele množíren.
Trestný čin chovu v nevhodných podmínkách a trest zákazu chovu zvířat míří na provozovatele množíren.
Zdroj | OBRAZ - Obránci zvířat
Tresty za týrání zvířat a za provozování takzvaných množíren budou přísnější. Za týrání bude hrozit místo pěti až šest let vězení. Přibude nový trestný čin chov zvířat v nevhodných podmínkách ohrožujících jejich život, za který budou moci soudy ukládat v krajním případě až desetileté vězení. Zavádí to novela trestního zákoníku, která dnes nabyla účinnosti. Soudy budou také moci samostatně ukládat zákaz chovu zvířat.
 

Zvýšení trestních sazeb podle organizace Hlas zvířat mimo jiné umožní soudcům v nejbrutálnějších případech zvážit, že pachateli uloží i nepodmíněný trest odnětí svobody. Nebude možné podmíněné zastavení trestního stíhání. V případě nejzávažnějších organizovaných trestných činů bude policie moci podle organizace nasazovat odposlechy a usnadní se nařizování domovních prohlídek.

Trestný čin chovu v nevhodných podmínkách a trest zákazu chovu zvířat míří na provozovatele množíren. Týká se jich i vládní novela, která je ve Sněmovně před druhým čtením. Obsahuje jejich vymezení a rovnou je zakazuje. Za provoz takového zařízení, které slouží zejména k rozmnožování psů nebo koček za účelem zisku z jejich prodeje, by hrozila až půlmilionová pokuta.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

2.6.2020 10:06
takže kdy potrestají chovatele co provozují klecový chov drůbeže a prasnic ?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist