https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tyrsovy-sady-v-pardubicich-jsou-vylidnene-udrzba-pokracuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tyršovy sady v Pardubicích jsou vylidněné, údržba pokračuje

20.3.2020 00:15 | PARDUBICE (ČTK)
Tyršovy sady v Pardubicích jsou po celostátních opatřeních kvůli koronaviru skoro vylidněné. Pro zahradníky a jejich pomocníky je to výhoda. / Ilustrační foto
Tyršovy sady v Pardubicích jsou po celostátních opatřeních kvůli koronaviru skoro vylidněné. Pro zahradníky a jejich pomocníky je to výhoda. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Tyršovy sady v Pardubicích jsou po celostátních opatřeních kvůli koronaviru skoro vylidněné. Pro zahradníky a jejich pomocníky je to výhoda, v rouškách pracují dál a připravují je na jarní sezonu, řekli.
 

"Dělali jsme ořezy větví, co už máme prakticky hotové, nikdo při práci nepřekáží, je to pro nás lepší," řekl jeden ze zaměstnanců městské firmy. Přes ústa měl roušku, kterou mu ušila jeho vedoucí.

"Dostali jsme pár roušek na firmě, ale zatím to je tak, že kdo si co sežene, to má. Pracujeme na tom, aby každý měl aspoň dvě roušky firemní a mohl je střídat," řekl Vlastislav Šanda z divize Agroservis.

Tyršovy sady jsou v centru města, vznikaly v 30. letech minulého století. Po nákladnější revitalizaci v minulých letech jsou častým místem vycházek, což v poslední době kvůli riziku nemoci COVID-19 neplatí. Park naštěvují lidé minimálně.

"Ořezávali jsme odumřelé trávy, trvalky, děláme vychovné řezy, zprovozňujeme závlahový systém. Musíme park připravit na další sezonu, ať se děje, co se děje," řekla vedoucí údržby Tyšových sadu Jitka Češková.

Závlahu park v zimě nepotřeboval. Naopak jí bylo až moc a trávníky byly hodně podmáčené a místy hnily, což by se mělo zlepšit, až bude víc svítit slunce a oteplí se.

"Pro nás je to svým způsobem lepší, když tu nejsou lidi, nepřijdeme do kontaktu s návštěvníky, je tu i méně nepořádku, méně pejskařů," řekla Češková.

Lidé ze Služeb města Pardubice podle Šandy vše zatím zvládají dobře, do práce chodí všichni. O zeleň se v Pardubicích stará 25 lidí, dodal Šanda.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist